BTS, cele mai mari încasări pentru o rezidență artistică din ultimii 10 ani

De: Ana Obretin / 05.12.2021, 09:22
BTS, cele mai mari încasări pentru o rezidență artistică din ultimii 10 ani

Trupa sud-coreeană BTS continuă să stabilească recorduri, deoarece recenta lor rezidență artistică, „Permission To Dance On Stage”, din Los Angeles, a devenit seria de concerte susținute pe aceeași scenă cu cele mai mari încasări în aproape un deceniu.

Potrivit Billboard, cele patru concerte susținute la So-Fi Stadium din Los Angeles – pe 27 și 28 noiembrie și pe 1 și 2 decembrie – au generat 33,3 milioane de dolari din 214.000 de bilete vândute.

CITEȘTE ȘI: Grupul K-pop BTS, desemnat „cel mai bine vândut artist” în 2020

Această cifră marchează cele mai mari încasări pentru o rezidență artistică de când Roger Waters a câștigat 38 de milioane de dolari din nouă spectacole susținute la Estadio River Plate din Buenos Aires, Argentina, în 2012.

Cinci artiști surclasează BTS din acest punct de vedere, însă niciunul cu atât de puține concerte. Take That se află pe primele două locuri, cu câte opt concerte pe stadionul Wembley din Londra și pe stadionul Etihad din Manchester, în 2011. Bruce Springsteen și Roger Waters au avut rezidențe de 10, respectiv nouă spectacole. Iar Spice Girls a susținut o rezidență de 17 concerte la O2 Arena, în 2007-2008, potrivit NME.

Între timp, starurile K-pop au lansat sâmbătă un „remix de vacanță” al single-ului lor în limba engleză „Butter”.

Cel mai recent remix este acum cea de-a cincea versiune a melodiei originale, care a fost lansată în luna mai a acestui an. Au urmat remixurile „Hotter”, „Cooler” și „Sweeter”, precum și unul care a inclus o colaborare cu artista rap americană Megan Thee Stallion.

CITEȘTE ȘI: BTS și Ed Sheeran, marii câștigători de la MTV European Music Awards. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

Trupa BTS, desemnată artistul anului la American Music Awards

Billboard Music Awards 2020: Cine sunt câştigătorii

Foto: Profimedia Images