Trupa BTS, desemnată artistul anului la American Music Awards

De: Ana Obretin / 22.11.2021, 08:57
Trupa BTS, desemnată artistul anului la American Music Awards

Trupa sud-coreeană K-Pop BTS a fost marele câștigător la ediția de anul acesta a American Music Awards, la doar patru ani după ce și-a făcut prima apariție în show-ul pentru care premiile sunt votate de fani.

Trupa formată din șapte membri i-a învins pe artistele pop Taylor Swift și Ariana Grande, rapperul Drake, adolescenta fenomen Olivia Rodrigo și canadianul The Weeknd în lupta pentru marele premiu al serii. BTS a mai fost recompensată, la gala care a avut loc duminică seară, cu premiile pentru cel mai bun grup pop și cea mai bună piesă pop, „Butter”.

CITEȘTE ȘI: BTS și Ed Sheeran, marii câștigători de la MTV European Music Awards. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

Grupul K-pop BTS, desemnat „cel mai bine vândut artist” în 2020

„Suntem cu adevărat onorați să fim pe această scenă alături de artiști atât de uimitori, extraordinari”, a spus Kim Nam-Joon, cunoscut sub numele de RM. „A fost o călătorie lungă și uimitoare… nimeni nu ar fi putut paria vreodată pe șansa ca noi să stăm aici și să primim acest premiu, în afară de voi toți”, a adăugat el referindu-se la fanii trupei.

BTS a încheiat spectacolul cu piesa „Butter”, după ce anterior s-a alăturat trupei britanice Coldplay, pe scenă, pentru o interpretare a single-ului lor „My Universe”

Doja Cat și Megan Thee Stallion – câte trei premii la gala American Music Awards

Taylor Swift s-a numărat printre câțiva artiști de top nominalizați, inclusiv Ariana Grande, The Weeknd și Drake, care nu au participat la ceremonia de duminică. Ea a primit trofeele pentru cea mai bună artistă și cel mai bun album pop, „Evermore”.

Rodrigo, în vârstă de 18 ani, care a intrat în topuri abia în luna ianuarie, a fost nominalizată în șapte categorii, dar a primit un singur premiu, pentru cel mai bun artist debutant. Doja Cat a câștigat trei premii, inclusiv pentru colaborarea anului, „Kiss Me More” cu SZA. De asemenea, Megan Thee Stallion a câștigat tot trei trofee, inclusiv pentru cea mai bună artistă hip-hop. 

New Edition și New Kids on the Block au adus o oarecare nostalgie a anilor 1980 când au urcat împreună pe scenă pentru a-și promova noile piese, Jennifer Lopez a cântat noua ei baladă „On My Way”, iar câștigătorii concursului Eurovision de anul acesta, italienii din trupa Maneskin, au oferit o versiune rock a lui piesei Four Seasons din anii 1960 „Beggin'”. Nominalizările s-au bazat pe performanțele în topurile muzicale Billboard, pe platfomele de streaming și vânzările de albume, preluările la radio și pe rețelele de socializare, iar câștigătorii au fost aleși în totalitate de fani.

Ceremonia de duminică a fost prezentată de artista rap Cardi B. Lista completă a câștigătorilor se găsește aici.

Anul trecut, premiul pentru artistul anului i-a revenit lui Taylor Swift.

CITEȘTE ȘI : Taylor Swift a stabilit două recorduri pe Spotify cu albumul „Red (Taylor’s Version)”

Coldplay a anunţat un turneu eco-friendly, care va avea loc în 2022, pentru promovarea albumului ”Music of the Spheres”

Foto: Profimedia Images