Bucharest Pride 2021 va avea loc în luna august

De: Ana Obretin / 07.06.2021, 17:30
Bucharest Pride 2021 va avea loc în luna august

Cea de-a 17-a ediție a Bucharest Pride, primul festival dedicat comunității LGBTI+ din România, organizat de Asociația ACCEPT încă din 2004, va avea loc anul acesta în perioada 9 – 14 august. După un an de restricții și izolare – Bucharest Pride 2020 a fost anulat -, Asociația ACCEPT a început pregătirile pentru ediția din acest an a festivalului.

Bucharest PRIDE 2021 celebrează 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal. România a persecutat mai bine de 60 ani comunitatea LGBTI, pedepsind cu închisoarea românii care iubeau persoane de același sex. Evenimentele din programul acestei ediții vor face o retrospectivă a  evoluției drepturilor și comunităților LGBTI+ în România ultimilor 20 de ani, dar vor privi și către soluțiile pentru un viitor incluziv și sigur pentru fiecare român.

Una dintre premierele Bucharest Pride 2021 este Pride Park, un spațiu în aer liber care va găzdui o serie de evenimente ce vor celebra cultura și comunitatea LGBTI+ din România. Organizatorii își doresc să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane și siguranța fiecărui participant la Bucharest Pride 2021. Evoluția pandemiei COVID-19, a reglementărilor de sănătate publică și a măsurilor de relaxare vor influența modul de organizare a fiecărui eveniment din cadrul Bucharest Pride 2021, potrivit unui comunicat remis Apropo de ACCEPT.

„Ne dorim mai mult ca oricând să construim un spațiu în care comunitatea LGBTI+ din România, precum și aliații ei, să fie din nou împreună și să celebreze diversitatea, egalitatea și iubirea. Abilitatea noastră de a organiza anul acesta Bucharest PRIDE fie ca un eveniment cu un număr limitat de participanți în care se respectă regulile privind distanțarea, fie ca un marș asemănător edițiilor anterioare, depinde de evoluția pandemiei, rata de vaccinare din București și de regulile impuse de autorități. Monitorizăm regulile privind organizarea adunărilor publice și suntem în dialog constant cu autoritățile locale și naționale care au responsabilități în domeniu”, spune Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă a Asociației ACCEPT.

Festivalul Bucharest Pride 2021 va include spectacole de teatru, filme, discuţii, conferinţe şi, desigur, Marşul Diversităţii. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul Asociației ACCEPT.

CITEȘTE ȘI:Încep înscrierile pentru Bucharest International Dance Film Festival, ediția 2021

Edi Chereji (Untold): Festivaluri doar cu persoane vaccinate, o limitare discriminatorie

Festivalul Neversea, care urma să aibă loc în iulie, va fi reprogramat

Foto: ACCEPT