Cannes 2021: „Annette”, filmul din deschiderea festivalului, a fost răsplătit cu ovații de către public

De: Nicoleta Lepădatu / 07.07.2021, 07:46
Cannes 2021: „Annette

Cannes 2021: Cea de-a 74-a ediție a festivalului a revenit marți seară cu un debut spectaculos.

Pe măsură ce s-au derulat creditele finale ale filmului din seară de deschidere din acest an, „Annette”, publicul s-a ridicat – așa cum se întâmplă adesea – pentru o ovații. Regizorul Leos Carax a fumat o țigară de pe scaunul său din Palais, ușurat. Apoi i-a întins-o vedetei filmului său, Adam Driver, în timp ce mulțimea a aplaudat în piciaore timp de cinci minute.

 

Nu a fost în niciun caz un record pentru Cannes, dar s-a simțit, de asemenea, că mulțimea nu celebrează doar filmul. Cel mai strălucitor festival de film din lume a revenit, după ce și-a luat un an liber în 2020 din cauza COVID-19.

La Cannes 2021 am mai putut vedea o Jodie Foster vorbitoare de limbă franceză, un Spike Lee de zile mari, în costrum roz și un oaspete surpriză – Pedro Almodovar au marcat reîntoarcerea Festivalului de Film de la Cannes cu o ceremonie de deschidere plină de emoție.

Omagiile aduse unei perechi de legende americane, Foster și Lee, acesta din urmă fiind primul președinte al juriului negru din istoria Cannes au făcut seara și mai intensa. În timp ce anul trecut Festivalul de Film de la Veneția a avut loc în toamnă  cu un perete de doi metri care acoperea covorul roșu și bloca fanii, Cannes a încercat să revină la forma sa originală. A făcut o reuniune simbolică a lumii filmului, de la actori la cineaști și personalități din industrie, dintre care mulți nu s-au mai văzut personal din 2019.

Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho, americanii Spike Lee și Jodie Foster, precum și spaniolul Pedro Almodovar au deschis marți seară a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care marchează marea revenire a cinematografiei mondiale, lovită puternic de epidemia Covid

Jodie Foster a primit premiul Palme d’Or onorific la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes. Vedeta a fost, de asemenea, invitata de onoare la ceremonia de deschidere, când a avut loc și evenimentul care i-a fost dedicat.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Jodie Foster va fi onorată cu Palme d’Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes