Cannes 2021: “La Civil”, de Teodora Ana Mihai, produs de Cristian Mungiu, în selecția Un Certain Regard

De: Ana Obretin / 03.06.2021, 12:50
Cannes 2021: “La Civil”, de Teodora Ana Mihai, produs de Cristian Mungiu, în selecția Un Certain Regard

Lungmetrajul “La Civil”, de Teodora Ana Mihai, produs, printre alții, de Cristian Mungiu și frații Dardenne, a fost inclus în selecția Un Certain Regard la ediția de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Filmul, inspirat de o poveste adevărată, urmărește o mamă, Cielo, a cărei fiică adolescentă, Laura, este răpită în nordul Mexicului. În ciuda faptului că răscumpărarea este plătită, Laura nu este eliberată. Atunci când autoritățile nu oferă niciun sprijin în căutarea tinerei, Cielo decide să se descurce pe cont propriu și se transformă dintr-o gospodină într-o luptătoare răzbunătoare.

„La Civil” este primul lungmetraj de ficțiune al regizoarei belgiano-române Teodora Ana Mihai și a fost filmat în Durango, nordul Mexicului. Scenariul a fost scris de Mihai și de mexicanul Habacuc Antonio De Rosario, fiind bazat pe documentări independente și inspirat din adevărata poveste a lui Miriam Rodriguez.

„Ne-am propus să aruncăm o lumină asupra acestei realități și am făcut acest lucru prin rara perspectivă a unei protagoniste feminine, care cred că oferă poveștii relevanța și forța suplimentară”, a spus Mihai, potrivit Variety.

Din distribuție fac parte actorii Arcelia Ramirez (Cielo), Alvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez și Ayélen Muzo. 

Teodora Ana Mihai s-a născut în România, dar s-a mutat în Belgia când era mică, iar, mai târziu, a studiat filmul la New York. Întoarsă în Belgia, a lucrat ca asistent de regie, iar debutul ei în film documentar, „Waiting for August”, a fost distins cu mai mult de zece premii internaționale, inclusiv la Festivalul de la Karlovy Vary, și a fost nominalizat la European Film Awards.

Filmul este o coproducție între Menuetto (Belgia) a lui Hans Everaert, One for the Road a lui Mihai (Belgia), Les Films du Fleuve (Belgia), a fraților Jean-Pierre și Luc Dardenne, și Mobra Films (România) a lui Cristian Mungiu.

CITEȘTE ȘI: Filmul „Annette”, cu Marion Cotillard, deschide Festivalul de la Cannes 2021

Cannes 2021: Cristian Mungiu este președintele juriului Semaine de la Critique

Jodie Foster va fi onorată cu Palme d’Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes

Spike Lee va fi primul președinte de culoare al juriului de la Cannes, anul acesta

Foto: The Shape of E