Cannes 2021: „The French Dispatch”, de Wes Anderson, ovaționat nouă minute la premieră (VIDEO)

De: Ana Obretin / 13.07.2021, 11:49

Filmul „The French Dispatch”, de Wes Anderson, cu Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro și Timothee Chalamet în distribuție, a fost ovaționat nouă minute la premiera de la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de la Cannes.

Lungmetrajul a adunat la premieră o pleiadă de vedete, astfel încât, luni seară, atmosfera de la festivalul de pe Croazetă a fost aproape ca în epoca de dinaintea pandemiei.

Un singur artist din distribuție nu a putut fi prezent la eveniment. Lea Seydoux a lipsit de la premieră, deoarece se află în carantină la Paris, după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Pelicula produsă de Searchlight prezintă o revistă săptămânală care acoperă subiecte din politica globală, cultură, artă și gastronomie într-o secțiune specială a unui cotidian din Kansas. Prin articole, benzi desenate și pictoriale, Wes Anderson, în vârstă de 52 de ani, țese mai multe fire de poveste.

Chiar dinainte de a debuta proiecția au existat semne că aceasta nu va fi o premieră obișnuită la Cannes. În loc de o limuzină neagră, actorii din distribuție – alături de compozitorul Alexandre Desplat – au sosit într-un autobuz uriaș de petrecere, escortat de polițiști francezi pe motociclete. Anderson și-a oprit actorii în partea de jos a covorului roșu, pentru a face o fotografie de grup. Mulți dintre actori au filmat mulțimile de fani, iar Brody l-a tras pe Chalamet pentru un seflie în partea de sus a scărilor, încălcând regula festivalului prin care este interzis acst lucru, potrivit Variety.

Filmul este o scrisoare de dragoste către jurnalism, deși, în mod ironic, Anderson a refuzat să țină o conferință de presă cu distribuția, așa cum este tradiția pentru filmele din competiție, și să organizeze interviuri cu reporterii la Cannes. După proiecție, Murray a mers să îmbrățișeze colegii de disribuție, iar Tilda Swinton i-a lipit pe spate lui Chalamet foaia de hârtie cu numele ei care îi fusese atașată la scaun.

„The French Dispatch” trebuia să fie lansat la Cannes anul trecut, însă proiectul a fost amânat din cauza pandemiei. Filmul este programat să fie lansat în cinematografele din SUA pe 22 octombrie.

Nominalizat de șapte ori la Oscar, niciodată premiat, Wes Anderson a primit Palme d’Or la Cannes pentru „Moonrise Kingdom”, în 2012.

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: Sean Penn, despre temerile privind colaborarea cu fiica sa la filmul „Flag Day” (FOTO)

Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

Foto: Profimedia Images