Cântărețul Elton John a fost decorat de către prinţul Charles 

De: Nicoleta Lepădatu / 11.11.2021, 05:52
Cântărețul Elton John a fost decorat de către prinţul Charles 

Elton John a fost decorat de către prințul Charles cu Order of the Companions of Honour în cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Windsor, în semn de recunoaştere a carierei sale muzicale, dar şi a activităţilor sale de caritate privind combaterea SIDA.

John, în vârstă de 74 de ani, a fost decorat cu prestigioasă şi rara distincţie regală atribuită doar suveranului britanic şi unui număr de cel mult 65 de persoane.

Muzicianul britanic, care a ajuns luna trecută pentru prima dată în fruntea topului din Marea Britanie după o pauză de 16 ani datorită colaborării sale cu Dua Lipa la piesa „Cold Heart (PNAU remix)”, s-a alăturat astfel altor personalităţi, precum artistul David Hockney, actriţa Judi Dench, cântăreţul Paul McCartney şi scriitoarea J.K. Rowling, care sunt deja membri ai acestui ordin.

Elton John, unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile, devenit celebru datorită unor piese de mare succes precum „Goodbye Yellow Brick Road”, „Rocket Man” şi „Your Song”, a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în anul 1998.

În septembrie, Elton John a anunţat că a decis să îşi amâne turneul european din cauza unor probleme de sănătate.

Starul britanic a strâns milioane de lire sterline pentru campanii de combatere a maladiei SIDA şi a înfiinţat în acest scop o  Elton John AIDS Foundation, în anii 1990.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Elton John și-a amânat concertele europene din turneul final, din cauza unor probleme de sănătate

 

Tags: