Concert test, în interiorul Operei Române din Cluj-Napoca, în mai

De: Ana Obretin / 03.05.2021, 10:57
Concert test, în interiorul Operei Române din Cluj-Napoca, în mai

Autoritățile din orașul Cluj-Napoca vor să organizeze primul concert test cu public în interiorul unei instituții, iar evenimentul, un show de operă, ar putea avea loc luna aceasta. Autoritățile locale au discutat deja cu premierul României, Florin Cîțu, care și-a dat acordul, iar singura condiție pentru spectatori este să prezinte dovadă că sunt vaccinați.

Data pentru acest concert test va fi stabilită curând, scrie tvr.ro.

Ministerul Culturii va decide numărul de participanți, în timp ce reprezentanții Operei Române din Cluj vor anunța ce piesă va fi pusă în scenă.

Orașul Cluj-Napoca este pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate. Peste 267.000 de clujeni au fost deja imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Pe 27 martie, la Barcelona a avut loc un concert pilot la care au participat 5.000 de persoane. Oamenii au purtat măști de protecție, însă nu au respectat distanțarea socială. La două săptămâni după eveniment, toți spectatorii au fost testați PCR și doar 6 au fost depistați pozitiv. Organizatorii spun că patru dintre ei nu s-ar fi infectat în timpul concertului.

CITEȘTE ȘI: Gwyneth Paltrow susține că a rămas cu episoade de confuzie după ce a suferit de COVID-19

Ellen DeGeneres povestește despre lupta împotriva COVID-19 în primul show în care apare după ce a fost depistată pozitiv

Rob Halford, de la Judas Priest, îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru reluarea concertelor live

Ministrul Culturii: Se caută soluții pentru organizarea de evenimente, concerte

Foto: Profimedia Images