Creatorii „The Queen’s Gambit” au confirmat că nu vor face o continuare

De: Ana Obretin / 20.09.2021, 15:22
Creatorii

Creatorii miniseriei „The Queen’s Gambit”, produsă de Netflix, au risipit speranțele fanilor privind un al doilea sezon, spunând că sunt „îngroziți” că ar putea distruge tot ceea ce au făcut deja, încercând să extindă povestea. 

Seria, care a avut premiera în octombrie 2020, se concentrează în jurul ascensiunii și meciurilor unei minuni în ale șahului, o orfană, interpretată de Anya Taylor-Joy.

Producția a primit 11 premii Emmy la gala din acest an, care a avut loc duminică seară, la egalitate cu serialul „The Crown”, difuzat tot de Netflix.

După ceremonie, regizorul și producătorul executiv Scott Frank a declarat pentru Deadline că respinge planurile pentru un al doilea sezon sau pentru orice alt fel de continuare. „Simt că am spus povestea pe care am vrut să o spunem și îmi fac griji – permiteți-mi să spun altfel – sunt îngrozit că, dacă încercăm să spunem mai multe, am distruge ceea ce am spus deja”, a explicat el.

Printre premiile Emmy primite de „The Queen’s Gambit” se numără cele pentru cea mai bună miniserie, pentru cea mai bună regie a unei miniserii și cea mai bună muzică a unei miniserii, potrivit NME.

Pe de altă parte, în urmă cu trei zile, fosta campioană sovietică la șah Nona Gaprindashvili a intentat Netflix un proces pentru defăimare, cerând despăgubiri de 5 milioane de dolari, pentru o replică din episodul final al „The Queen’s Gambit”, în care se spunea că „ea este campioana mondială și nu s-a confruntat niciodată cu bărbați”. Gaprindashvili a corectat afirmația, precizând că a concurat împotriva a 59 de jucători de șah bărbați, 28 dintre ei simultan într-un singur joc, împreună cu zece mari maeștri, până în anul 1968, când are loc acțiunea din acel episod.

CITEȘTE ȘI: Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV 

Creative Emmy Awards: „The Queen’s Gambit”, „The Mandalorian”, „The Crown”, printre marii câștigători

Foto: Profimedia Images