Critics Choice Awards: „The Power of the Dog”, „Belfast”, „Succession”, printre marii câștigători

De: Ana Obretin / 14.03.2022, 09:15
Critics Choice Awards:

Filmul „The Power of the Dog”, de Jane Campion, a fost marele câștigător la ediția de anul acesta, a 27-a, a Critics Choice Awards. „Succession”, „Ted Lasso”, „Mare of Easttown” au primit cele mai multe premii în categoriile dedicate producțiilor de televiziune. 

Astfel, „The Power of the Dog” a primit premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.Belfast”, de Kenneth Brannagh, a primit premiul Critics Choice pentru cea mai bună distribuție. Troy Kotsur a continuat să își îmbogățească palmaresul, după trofee câștigate la SAG Awards (gala Sindicatului actorilor americani), Spirit Awards și BAFTA, cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, cel din filmul „CODA:. El a acceptat premiul de la Londra, unde a avut loc, mai devreme în aceeași zi, gala trofeelor industriei britanice de film, BAFTA. De asemenea, Ariana DeBose a continuat să colecteze trofee în acest sezon, primind premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru „West Side Story”. DeBose, care a acceptat premiul Critics Choice tot de la Londra, a mai câștigat pentru acest rol un SAG Award și un BAFTA.

CITEȘTE ȘI: Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD

De ce 1982 este considerat unul dintre cei mai buni ani din istorie pentru filme

Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Will Smith a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal, pentru partitura din „King Richard”, care i-a adus și un premiu BAFTA și un SAG Award, în timp ce Jessica Chastain i-a urmat exemplul. După un premiu SAG primit în urmă cu două săptămâni, ea a obținut un trofeu Critics Choice pentru rolul din „The Eyes of Tammy Faye”.

Critics Choice Awards – premiile dedicate televiziunii

În categoriile dedicate televiziunii, Jean Smart a fost o mare câștigătoare, luând acasă două trofee, pentru rolurile din „Hacks” și „Mare of Easttown”. „Succession”, „Ted Lasso” și „Mare of Easttown” au câștigat, de asemenea, mai multe premii, inclusiv cele pentru cel mai bun serial dramă, cel mai bun serial de comedie și, respectiv, cea mai bună miniserie.

Actrița Halle Berry a primit premiul de excelență SeeHer, în timp ce Billy Crystal a primit trofeul pentru întreaga activitate.

Taye Diggs și Nicole Byer au găzduit ceremonia Critics Choice Awards, duminică noapte, în ​​Los Angeles și la Londra.

Lista completă a câștigătorilor se găsește AICI.

Anul trecut, marii câștigători ai Critics Choice Awards au fost „Nomadland”, de Chloe Zhao, desemnat cel mai bun film, și „The Crown”, numit cel mai bun serial dramă. „Ted Lasso” a triumfat la categoria comedie, iar „The Queen’s Gambit” a primit premiul pentru cea mai bună miniserie.

CITEȘTE ȘI: „West Side Story”, „Dune”, „Don’t Look Up”, pe lista AFI a celor mai bune filme din 2021

Foto: Profimedia Images