Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

Apropo.ro / 06.08.2007, 16:23
Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!
Uniunea Teatrala din România – UNITER – anunța cu durere încetarea din viața în data de 5 august 2007 a minunatului actor, coleg și prieten FLORIAN PITTIȘ... Marele lui succese s-au petrecut în special pe scena Teatrului Bulandra din București, lucrând cu


Uniunea Teatrala din România – UNITER – anunța cu durere încetarea din viața în data de 5 august 2007 a minunatului actor, coleg și prieten FLORIAN PITTIȘ…

Marele lui succese s-au petrecut în special pe scena Teatrului Bulandra din București, lucrând cu regizori importanți ca Liviu Ciulei, Alexandru Bocaneț, Valeriu Moisescu, Andrei Șerban, San Nasta sau Alexandru Tocilescu în spectacole de mare anvergura cu succese notabile în țara și în strainatate.

Împatimit de muzica, Florian Pittiș a cultivat de foarte tânar interesul pentru muzica de calitate a generații întregi de oameni tineri și maturi. Iubitor de poezie, a cultivat pe scena acest gen înca de foarte tânar în spectacole cum a fost cel de muzica și poezie de la Teatrul Bulandra.

A practicat spectacolul de televiziune colaborând cu regizorul Alexandru Bocaneț în celebrul trio cu Anda Calugareanu și Dan Tufaru.

În anul 1992 întemeiaza, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila și Vladi Cnejevici, formația Pasarea Colibri, continuând sa slujeasca patima sa pentru muzica și poezie.

În ultima perioada a condus cu competenta și talent canalul Tineret, devenit apoi Radio3net, cu emisiuni ascultate cu bucurie de un numar impresionant de oameni.

Boala l-a rapus într-un moment al împlinirii lui artistice excepționale, iubit de colegi, de spectatori, de ascultatori, având înca multe de spus in arta care l-a consacrat.

UNITER, familia oamenilor de teatru din România, deplânge dispariția lui Florian Pittiș, Moțu pentru noi toți, artist unic în concertul de valori al teatrului românesc.



Ducu Bertzi: „Am pierdut un MARE prieten si un OM cu totul deosebit, care m-a invatat multe si langa care am stat cu mare drag pentru ca a avut multe lucruri de spus si aveai multe de invatat de la Domnul Profesor – de aceea ii si spuneam Domnu’ Profesor. Am stiut de problemele lui pentru ca nici el nu a vrut sa le ascunda fata de mine. Totodata a vrut sa fie in permanenta in legatura cu publicul. Nu a vrut sa faca nici un fel de rabat de la crezul lui si de aceea a stat pe scena pana in ultimul moment – care a fost pe 14 iulie, la Medias. Nimeni nu a stiut cat i-a fost de greu, pentru ca, pe scena aveam grija sa nu se vada sau sa se simta acest lucru. Nu a vrut sa renunte la ceea ce i-a fost foarte drag: muzica, radioul si teatrul. Cele mai frumoase intamplari muzicale le-am petrecut alaturi de el in ultimii ani. Anul trecut am fost impreuna la Kohln, la concertul celor de la Rolling Stones. Anul acesta, el a ogranizat plecarea la un concert al idolului nostru: Bob Dylan. Tot anul acesta impreuna am fost intr-un turneu de trei saptamani in SUA (foto), dupa care, tot impreuna, am concertat la Barlad, Bistrita si la Medias – unde a fost pentru ultima oara pe o scena”.

Tags: