După o absență de șapte ani, David Cronenberg pregătește un nou film, cu Viggo Mortensen

De: Loredana Toma / 30.04.2021, 18:06
După o absență de șapte ani, David Cronenberg pregătește un nou film, cu Viggo Mortensen

La șapte ani de la lansarea celui mai recent film al său, „Maps to the Stars”, David Cronenberg se întoarce cu un nou lungmetraj, pentru care va colabora cu unul dintre actorii săi fetiș, Viggo Mortensen. Cei doi au mai colaborat pentru filmele „A History of Violence” (2005), „Eastern Promises” (2007) și „A Dangerous Method” (2011).

De asemenea, Kristen Stewart și Lea Seydoux se vor implica în noul proiect, un thriler SF intitulat “Crimes of the Future”, pentru care producția va începe în vară. Acesta este primul film al lui Cronenberg după propriul scenariu, după o perioadă lungă. Acesta a lansat, în 1999, pelicula “eXistenZ”, cu regia și scenariul sub semnătura sa. “Am o treabă neterminată cu viitorul”, a precizat Cronenberg în legătură cu noul film, potrivit Daily Mail.

Povestea se desfășoară într-un viitor nu foarte îndepărtat

Povestea filmului are loc într-un viitor nu foarte îndepărtat, în care omenirea învată să se adapteze unor împrejurări aparent ireale. Evoluția îi îndreaptă pe oameni către o nouă stare, „nenaturală”, și către o nouă metamorfoză care alterează structura genetică, numită “Sindromul Evoluției Accelerate”. În timp ce unii oameni au îmbrățișat ideea de transumanism și potențialul său nelimitat, alții au încercat să-l controleze. 

Personajul principal al poveștii este Saul Tenser, un artist care a acceptat sindromul de evoluție accelerată și căruia i s-au dezvoltat noi organe în corp. Tenser și prietenul său, Caprice, și-au înlăturat aceste organe pentru a uimi audiența, într-un spectacol, dar au fost nevoiți să-și modifice show-ul șocant atunci când guvernul le-a cerut acest lucru.

Din distribuție mai fac parte actorii Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar și Lihi Kornowski. Producția este asigurată de Robert Lantos, aceasta fiind a patra oară când Lantos și Cronenberg colaborează după ce, anterior, au făcut echipă pentru producțiile “Eastern Promises”, “eXistenZ” și “Crash”.

Kristen Stewart poate fi urmărită în producțiile “Happiest Season”, “Underwater” și în rolul prințesei Diana, în filmul “Spencer”, care este în postproducție.

Mortensen apare în “Thirteen Lives” cu Colin Farrell și Joel Edgerton, iar Lea Seydoux va putea fi urmărită în “The French Dispatch”, semnat de Wes Anderson.

CITEȘTE ȘI: Viggo Mortensen, specialist în fotbal! Actorul crede că Messi este mai bun decât Ronaldo

Noua fată Bond pozează numai în costumul Evei! Uite ce poate face

Foto: Profimedia Images