“Encanto”, un film de animație produs de Disney, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 29.11.2021, 05:46
“Encanto”, un film de animație produs de Disney, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, a intrat direct pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 27 de milioane de dolari.

Chiar înainte de a alege decorurile și de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animație “Encanto”, și anume, familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale.

“Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Din distribuție fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda și Rhenzy Feliz.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecuta, „Ghostbusters: Afterlife”, capitolul următor din universul original „Ghostbusters/Vânătorii de Fantome”, în regia lui Jason Reitman, cu încasări de 24,5 milioane de dolari.

În centrul filmului „Ghostbusters: Afterlife” se află o mică familie: mama singură Callie (Carrie Coon), fiul său de 15 ani Trevor (Finn Wolfhard), şi fiica sa de 12 ani Phoebe (Mckenna Grace). După ce sunt evacuaţi din apartamentul lor din Chicago, familia se mută într-o casă dărăpănată din Oklahoma – o fermă murdară – care s-a aflat în proprietatea tatălui ei decedat recent, un om despre care ea nu-şi aminteşte.  După cum se dovedeşte, acel tată n-a fost nimeni altul decât Egon Spengler, care a avut motive misterioase să se mute din casa lui din Manhattan în Oklahoma rurală.

Din distribuție fac parte Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Annie Potts, Ernie Hudson, şi Paul Rudd. Regia Jason Reitman. Filmul este produs de Ivan Reitman și are un scenariu semnat de Gil Kenan şi Jason Reitman.

Pe locul al treilea în box offce-ul nord-american de weekend se află o altă premieră așteptată, “House of Gucci / Casa Gucci”, o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei, cu încasări de 14,2 milioane de dolari.

O producție elegantă din punct de vedere vizual, filmul expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci și ajunge în cinematografele românești vineri.

Regizorul filmului este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino.

Brandul Gucci este astăzi recunoscut și admirat în întreaga lume și a fost întemeiat de Guccio Gucci, care și-a deschis primul magazin de articole din piele în Florența, Italia, în urmă cu exact o sută de ani. Povestea din film începe la sfârșitul anilor 1970, într-un moment critic din istoria faimosului imperiu italian al modei. Pe măsură ce familia Gucci și-a extins afacerea au apărut și indicii de instabilitate financiară, inovație înăbușită și ieftinirea brandului. Afacerea Gucci este supravegheată de cei doi fii ai lui Guccio Gucci, vicleanul Aldo (Al Pacino) și fratele său mai conservator și detașat Rodolfo (Jeremy Irons).

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de „Eternals”, cu încasări de 7,9 milioane de dolari, „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” (5,2 milioane de dolari), „Clifford the Big Red Dog” (4,8 milioane de dolari), „King Richard”, cu încasări de 3,3 milioane de dolari, „Dune” (2,1 milioane de dolari), cel mai așteptat film al universului Bond, „No Time To Die”, cu încasări de 1,7 milioane de dolari și ”Venom: Let There Be Carnage”, cu încasări de 1,5 milioane de dolari.

Foto: Forum Film

CITEȘTE ȘI: “Encanto”, un film Disney despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, în cinema, de vineri