Eric Carle, autorul bestsellerului „Omida cea flămândă/ The Very Hungry Caterpillar”, a murit

De: Ana Obretin / 27.05.2021, 13:23
Eric Carle, autorul bestsellerului

Scriitorul american Eric Carle, autorul bestsellerului pentru copii „Omida cea flămândă/ The Very Hungry Caterpillar”, a murit la vârsta de 91 de ani. Carle suferea de insuficiență renală.

Scriitorul a decedat duminică, însă anunțul despre moartea sa a fost făcut miercuri, de familia sa, pe site-ul său oficial.

Eric Carle s-a născut în 1929 în Siracuza, New York, fiind fiu al unor migranţi germani, care l-au dus înapoi în Germania în 1935. La începutul anilor ’50, Carle s-a întors în SUA, iar amintirile sale dureroase despre copilăria sa din Germania nazistă au devenit punctul de plecare pentru creațiile sale dedicată copiilor.

Carle a publicat peste 100 de cărţi traduse în circa 70 limbi străine, potrivit Agerpres. A devenit cunoscut la nivel mondial la sfârşitul anilor ’60 pentru „The Very Hungry Caterpillar”, povestea unei omizi cu un apetit care nu încetează să crească. Omida devorează un măr, două pere, trei prune, patru căpşuni, cinci portocale, o prăjitură de ciocolată şi brânză, după care se transformă într-un uluitor fluture multicolor. Cartea, publicată în 1969, a fost tradusă în 66 de limbi străine şi a fost vândută în peste 50 de milioane de exemplare.

CITEȘTE ȘI: Cântărețul britanic Nick Kamen, cunoscut pentru „I Promised Myself”, a murit

Actrița premiată cu Oscar Olympia Dukakis a murit la 89 de ani

Văduva lui Kirk Douglas, producătoarea de film Anne Douglas, a murit la 102 ani

Prințul Philip a murit supărat pe Netflix pentru serialul „The Crown”