Exclusiv! Monica Gabor, despre cum e iubită în America

Apropo.ro / 13.05.2013, 11:17
Exclusiv! Monica Gabor, despre cum e iubită în America
Este adepta machiajului natural şi merge pe principiul de menţinere şi întreţinere a calităţii pielii. De când locuieşte în America, Monica face mult sport, are un ritual de frumuseţe bine stabilit şi ascultă sfaturile pe care i le dă Anastasia Soare. Monica a vorbit în exclusivitate cu Pro TV Magazin! Iată ce ne-a dezvăluit!

– Monica, ne-ai spus într-un interviu pentru ProTV Magazin că Mr.Pink e foarte grijuliu cu aspectul pielii tale şi nu te lasă să mănânci dulciuri! Deci cum te întreţii în America? Cum ai grijă de tine acolo?

Merg la sală în fiecare zi, uneori îmi petrec chiar şi trei ore acolo. Îmi place foarte mult.

– Obişnuieşti să mergi des la masaje, la saloanele de beauty? Ce tratamente corporale preferi? Care e ultima fiţă de acest gen la Los Angeles?

Beverly Hills este epicentrul frumuseţii în sensul că aici se află unele dintre cele mai bune clinici şi unii dintre cei mai mari specialişti în estetică. Personal, nu am început să le frecventez, singurul lucru pe care îl mai fac din când în când este un masaj endermologic. Pentru că celulita e o problemă complexă, trebuie acţionat asupra ţesutului şi asupra retenţiei de fluide. Chiar şi femeile care fac constant sport şi au o alimentaţie echilibrată au celulită. Endermologia este ca şi cum s-ar efectua o gimnastică a pielii şi a ţesutului. Stimularea ciclică şi continuă, combinată cu ansamblul rolelor asigură o acţiune tridimensională asupra pielii. LPG stimulează circulaţia şi facilitează schimbul de fluide.
Eu făceam acest tip de masaj şi în România, mergeam de câteva ori pe săptămâna la Silhouette, rezultatele sunt garantate.

– Am observat că te-ai mai tuns. Cât de des ţi-ai schimbat look-ul de când eşti în America?

Am simţit nevoia să mă tund puţin, mă simt mult mai bine aşa. Prima care a reuşit să mă convingă să îmi schimb înfăţişarea a fost Anastasia Soare, am avut încredere să mă las pe mâinile ei.

– De regulă eşti adepta machiajului natural. De ce? Te simţi mai confortabil aşa?

Da, mă simt confortabil, nu am nimic de mascat. Merg mai mult pe principiul de menţinere, întreţinere a calităţii pielii.
Plus că există riscul apariţiei unor iritaţii, mai ales în cazul în care ai un ten sensibil cum este al meu. Pielea trebuie lăsată să respire, substanţele folosite pentru fabricarea cosmeticelor pot închide porii, favorizând apariţia infecţiilor sau a iritaţiilor.
Totuşi, mă machiez la şedinţe foto sau la alte astfel de ocazii. Nu am trusă de machiaj acasă, de aceea de cele mai multe ori apar în public nemachiată.

– Ce produse de beauty foloseşti? Le preferi pe cele bio? Dă-ne câteva exemple de creme, parfumuri, şampoane care îţi plac!

Aici putem discuta mai mult, la capitolul îngrijire sunt foarte bună. Având în vedere că pielea este cel mai mare organ al nostru, încerc să folosesc produse cât mai naturale, dar spectrul este foarte larg aşa că pot folosi simplul ulei de măsline dar şi produse cosmetice mai sofisticate, aşa numitele cosmeteutice.
Pentru curăţarea feţei folosesc un gel pentru spălare pe bază de vitamina C, gomaj, fie enzimatic fie mecanic, pe bază de sâmburi de caisă. Întotdeauna folosesc ser şi cremă pentru ochi înainte de aplicarea cremei hidratante.
Îmi plac mult pentru îngrijirea pielii June Jacobs, Environ, Farmhouse Fresh. Pentru păr folosesc acum un şampon de la Umberto Beverly Hills, dar sincer preferatul meu este Pantene.

– De ce produse de frumuseţe te fereşti?

Încerc să evit produsele care conţin coloranţi artificiali, alcool, sulfiţi, sulfaţi şi parabeni.

– Obişnuieşti să faci sport? Mergi des la sală?

Fac sport, sunt o persoană foarte activă. Am şi o antrenoare personală pentru Pilates. Dacă nu mă văd cu ea, alerg câţiva km pe bandă şi ridic greutăţi.

– Ai ţinut vreodată cure de slăbit, regimuri drastice?

Da, cure pentru detoxifiere, ocazie cu care am şi slăbit foarte mult. Sunt chiar indicate de câteva ori pe an, dar o dietă echilibrată şi multă mişcare funcţionează cel mai bine în cazul meu. Îmi place enorm de mult să mănânc, sunt gurmandă. De aceea trebuie să fiu într-o foarte bună relaţie cu prietenul meu „Gym”, trebuie să îl văd în fiecare zi.

– Ce nu ai face niciodată pentru frumuseţe?

Nu aş răni pe altcineva, de aceea încerc să folosesc produse care nu sunt testate pe animale. Nici nu vreau să mă gândesc prin câte sacrificii trec bietele vietăţi doar pentru capriciile noastre.

– Cum te preferă iubitul tău, atunci când vine vorba de aspectul fizic?

Pentru el nu contează acest lucru cel mai mult, dar are grijă să mă menţin mâncând ce trebuie, consideră că sănătatea este cea mai valoroasă.

– Ce părere ai despre operaţiile estetice?

Nu ştiu ce să spun, dacă operaţia respectivă este făcută ca urmare a unui traumatism major, gen extirparea unui sân sau ca umare a unor arsuri de gradul III-IV, atunci categoric mi se par o binecuvântare. Practic de acest tip de proceduri depind vieţile unor oameni. În schimb, atunci când sunt făcute doar ca un moft, situaţia se schimbă. O operaţie este o operaţie, trebuie să evităm pe cât posibil să ne mutilăm doar pentru a intra în nişte tipare fixate de nişte oameni care nu ne cunosc, nu ne iubesc. Cel mai bun lucru pe care poţi să îl faci înainte să iei o astfel de decizie este să îi întrebi pe cei care într-adevăr îţi sunt aproape şi te iubesc dacă respectiva operaţie este necesară şi importantă pentru relaţia voastră. Dacă într-adevăr te iubesc, în majoritatea cazurilor răspunsul va fi negativ.

– S-a tot spus că ai fi renunţat la silicoane pentru că iubitul tău te place naturală! Aşa e?

Ce zic despre mine unele persoane, în general dezinformate, nu este de comentat. Un lucru este sigur, el mă iubeşte, indiferent de felul în care arăt, cel mai important pentru el este să fiu sănătoasă.

– Ce sfaturi de beauty o să-i dai Irinei, fetiţa ta, atunci când va mai creşte? O vei învăţa cum să-şi pună frumuseţea în evidenţă?

Irina îşi va alege singură calea pe care vrea să meargă, eu doar pot să o învăţ să păstreze ceea ce a primit în dar de la natură, de la mine. Este o fată frumoasă, dar cel mai important este să fie frumoasă în interior, să fie respectuoasă şi modestă.

– La ce vârstă te-ai machiat prima oară?

Având în vedere că am o soră mai mare pe care am divinizat-o întotdeauna pentru calităţile ei fizice, dar mai ales spirituale, ea a fost prima care m-a introdus în această artă, eram nişte copile, nu îmi amintesc exact vârsta pe care o aveam. Tot ce face ea este sfânt pentru mine, este foarte iubită şi respectată. Este cea mai devotată mamă şi soţie din câte am cunoscut.

– Ce măşti de beauty recomanzi celor care îşi doresc să arate ca tine? Cum ar trebui să se menţină în formă zi de zi?

Aş recomanda să folosească pentru îngrijire tot ce au la îndemână, în casă, în frigider. Poţi să îţi faci măşti pe bază de iaurt, miere, ulei de măsline, lămâie, avocado, banane. Nu neapărat combinate. Un singur ingredient este suficient, tenul nostru ne va mulţumi peste câţiva ani.

Dana Popa