Festivalul de la Veneția: Filmul „Spre Nord/ To the North”, de Mihai Mincan, a fost selectat în secțiunea Orizzonti

De: Ana Obretin / 26.07.2022, 16:03
Festivalul de la Veneția: Filmul

Filmul „To the North”, al regizorului român Mihai Mincan, a fost selecționat în secțiunea Orizzonti, la Festivalul de la Veneția. Secțiunea competitivă Orizzonti este dedicată filmelor care reprezintă cele mai noi și expresive tendințe din cinematografia internațională, potrivit organizatorilor.

„To the North” este debutul în ficțiune al regizorului român, cunoscut pentru  producția „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, scrisă şi regizată împreună cu Claudiu Mitcu. Filmul este o coproducție România/ Grecia/ Franța/ Bulgaria/ Cehia.

CITEȘTE ȘI: Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată

Scenariul, scris de Mincan, este centrat pe un marinar filipinez religios care lucrează pe un transatlantic și care dă din întâmplare peste Dumitru, un tânăr clandestin român. Mișcat de faptul că acesta ține în brațe o Biblie, marinarul începe să joace un joc periculos pentru a-i salva viața băiatului, potrivit Cineuropa.org.

În film joacă actorul filipinez Soliman Cruz și germano-român Niko Becker. Potrivit aceleiași surse, filmările au avut loc în porturi din România și Grecia. 

Mihai Mincan a lucrat peste zece ani ca jurnalist, iar, după câteva scurtmetraje de ficțiune, a coregizat trei documentare – „Bondoc” (2015, cu Cristian Delcea și Mihai Voinea), „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole” (2019, cu Claudiu Mitcu) și „Omul care a vrut să fie liber” (2019, cu George Chiper-Lillemark).

Cea de-a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția are loc între 31 august și 10 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Foto: Profimedia Images