Festivalul de la Veneția: Marilyn Monroe, Iñárritu, Aronofsky, Olivia Wilde, Cate Blanchet, în selecția oficială

De: Ana Obretin / 26.07.2022, 15:42
Festivalul de la Veneția: Marilyn Monroe, Iñárritu, Aronofsky, Olivia Wilde, Cate Blanchet, în selecția oficială

Selecția pentru Festivalul de Film de la Veneția de anul acesta a fost anunțată marți și include un amestec impresionant de filme și documentare convingătoare, pline de staruri. În plus, festivalul italian rămâne o rampă de lansare pentru candidații la următorul sezon de premii.

Astfel, cele mai noi filme regizate de Alejandro González Iñárritu, Florian Zeller, Noah Baumbach, Luca Guadagnino, Darren Aronofsky, Joanna Hogg și Olivia Wilde vor avea premiera la Veneția. Printre vedetele care urmează să participe la festivalul italian se numără Timothée Chalamet, Ana de Armas, Hugh Jackman, Laura Dern, Adam Driver, Greta Gerwig, Tilda Swinton, Brendan Fraser, Cate Blanchett, Florence Pugh și Chris Pine.

CITEȘTE ȘI: Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Filme pe care unele celebrități nu le-au putut vedea până la capăt. Producția de la care Madonna a ieșit rușinată

Filmul Netflix al lui Baumbach „White Noise”, o adaptare a romanului omonim al lui Don DeLillo din 1985, care îi are în distribuție pe Adam Driver și Greta Gerwig, va deschide cea de-a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, pe 31 august, au anunțat organizatorii luni. Acesta este unul dintre cele trei filme produse de Netflix prezentate anul acesta la Veneția. Al doilea este „Blonde”, o cronică fictivă a vieții interioare a lui Marilyn Monroe regizată de Andrew Dominik, cu Ana de Armas în rolul actriței. Al treilea este „Bardo (False Chronicle of a Handful of Truths)”, de Iñárritu. Acesta este, totodată, primul film mexican al lui Iñárritu de la debutul său în lungmetraj, cu „Amores Perros”, din 2000.

Printre alte titluri importante din competiție se numără „The Son”, de Florian Zeller, continuarea dramei premiate cu Oscar „The Father”, cu Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby și Anthony Hopkin, dar și „Bones and All”, care îl reunește pe Guadagnino cu Chalamet, după pelicula nominalizată la Oscar „Call Me By Your Name”. „The Whale”, de Aronofsky, va avea premiera în competiție, marcând întoarcerea regizorului la Veneția, unde, în 2008, a primit Leul de Aur pentru „The Wrestler”

Lista completă a filmelor din competiția pentru premiul Leul de Aur la Veneția se găsește AICI.

„The Hanging Sun”, un thriller al regizorului Francesco Carrozzini, bazat pe bestsellerul lui Jo Nesbø, cu Alessandro Borghi, Jessica Brown Findlay, Peter Mullan și Charles Dance, va închide Festivalul de Film de la Veneția, pe 10 septembrie.

Filme de Olivia Wilde, Paul Schrader și Kim Ki-duk, prezentate în afara competiției la Festivalul de la Veneția

În afara competiției, mult așteptatul film „Don’t Worry Darling”, al Oliviei Wilde, va avea premiera mondială. În film joacă Florence Pugh și Chris Pine. La un an după ce Paul Schrader a uimit Veneția cu „The Card Counter”, acesta revine cu „Master Gardener”, cu Joel Edgerton și Sigourney Weaver. Noul film western „Dead for a Dollar”, al lui Walter Hill, cu Christoph Waltz și Willem Dafoe, și-a asigurat, de asemenea, un loc în afara competiției, la fel și „Call of God” de Kim Ki-duk, un lungmetraj finalizat după moartea regizorului coreean, și „Dreamin’ Wild”, de Bill Pohlad, cu Casey Affleck, Zooey Deschanel și Walton Goggins, despre duoul muzical Donnie și Joe Emerson.

Anul trecut, marele premiu, Leul de Aur, a fost câștigat de drama despre avort „L’Evénement”, de Audrey Diwan, o regizoare franceză de origine română. Filmul o are în rolul principal pe actrița franco-română Anamaria Vartolomei.

CITEȘTE ȘI: Avort în cinema: 7 filme de (re)vizionat (VIDEO)

Foto: Profimedia Images