Florin Ristei, rol principal în “Fantoma de la Operă”

Apropo.ro / 07.10.2014, 13:44
Florin Ristei, rol principal în “Fantoma de la Operă”
Florin Ristei va urca pentru prima oară pe scena Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti, în una dintre cele mai de succes producţii de divertisment din toate timpurile, musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, în care va deţine un rol principal.
„Este primul meu rol de acest gen. Voi fi Raoul, Viconte de Chagny, un îndrăgostit care se luptă pentru dragostea lui din tinereţe pe care o regăseşte după ani buni. Rolul mi se pare la fix pentru mine, îmi place şi îl învăţ repede. Am deja emoţii legate de premieră. E o chestie nouă, care îmi doresc să iasă perfect”, spune Ristei.
 
Audiţiile, în vederea distribuirii rolurilor principale pentru „Fantoma de la Operă”, s-au desfăşurat în această vară la Bucureşti pe parcursul a cinci zile, timp în care peste 120 de artişti şi-au prezentat în faţa comisiei de evaluare abilităţile artistice necesare, pentru a fi unul dintre personajele cheie ale acestei producţii.
 
Rolul “Fantomei de la Operă” îi va reveni lui Adrian Nour, din distribuţie mai făcând parte, printre alţii, Irina Baianţ (Christine Daaé), Andrei Lazăr (Monsieur Gilles André), Valentino Tiron (Monsieur Firmin).
 
 
Foto: Facebook
 
 
Spectacolul „Fantoma de la Operă” va fi prezentat în România la sfârşitul acestui an, premiera naţională a producţiei – care are loc în data de 12 decembrie – marcând un moment extrem de important pentru existenţa Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi anume inaugurarea noului sediu al instituţiei, situat în apropierea Bibliotecii Naţionale. Astfel, pentru prima dată după aproape trei decenii, teatrul va beneficia de un spaţiu propriu de desfăşurare a activităţii, modern şi adaptat specificului evenimentelor pe care le va găzdui.
 
Celebrul musical “Fantoma de la Operă” va fi pus în scenă de Stephen Barlow,  unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg.
 
Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5,6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” şi „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats”.