„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 16.08.2021, 06:47
„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, cea mai nouă producție a studiourilor 20th Century a urcat în weekendul premierei direct pe locul întâi în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 28,4 milioane de dolari. O comedie care se transformă treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi, cu Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi în rolurile principale.

Purtând semnătura regizorului Shawn Levy și bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul spune povestea lui Guy, un casier bancar, care duce o viață banală până în clipa în care realizează că trăiește într-un joc video și tot universul îi este dat peste cap.

Guy (Ryan Reynolds) lucrează la banca din Free City și este genul de om plin de veselie și optimism, oricând gata să iasă la o cafea. Asemenea prietenului său Buddy (Lil Rel Howery), Guy debordează de poftă de viață și energie. Însă totul se schimbă când descoperă că e doar un personaj secundar într-un joc video foarte violent – “Free City”.

Distribuit de studiourile Soonami, conduse de mogulul lacom Antwan (Taika Waititi), “Free City” este un joc foarte popular în care domnesc haosul și devastarea. Jucătorii au parte de o experiență trufașă în joc și progresează numai prin săvârșirea de acte de vandalism.

Dar cum ajunge Guy să afle adevărul despre lumea lui? Mai întâi o cunoaște pe cuceritoarea Molotovgirl (Jodie Comer) de care se îndrăgostește instant. Ea este cea care îl ajută să își croiască drum prin universul întortocheat al jocului și să se obișnuiască cu ideea că viața lui, așa cum o știa, nu este deloc reală.

Pe locul doi în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 10,6 milioane de dolari se află tot o premieră, „Don’t Breathe 2‟. Thriller-ul american reprezintă debutul regizoral al lui Rodo Sayagues. Norman Nordstrom (Stephen Lang) locuieşte cu Phoenix, care are vârsta de 11 ani; el a recreat familia care i-a fost furată de o şoferiţă beată şi a făcut dreptatea complicată care a considerat întotdeauna că i se cuvine. Atunci când oaspeţi nedoriţi vin din nou la el acasă, de data aceasta concentraţi pe Phoenix, Norman va arăta pentru a doua oară de ce este capabil. 

Cu încasări de 9 milioane de dolari, podiumul box office-ului nord-american de weekend este completat de către noul film marca Disney, „Jungle Cruise”, o aventură plină de neprevăzut în sălbatica junglă amazoniană. Filmul inspirat din celebra atracție cu același nume din clasicele parcuri de distracții îi aduce pe marile ecrane pe Dwayne Johnson și Emily Blunt, în rolurile principale, într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi Arborele Vieții și a salva omenirea.

Aventura  începe cu morocănosul și spiritualul căpitan Frank Wolff (Dwayne Johnson) la cârma vasului La Quila – o vechitură plină de farmec – care, în mijlocul Primului Război Mondial, este angajat de hotărâta cercetătoare Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) pentru a o conduce în cele mai periculoase zone din Amazon.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: „Respect‟ (8,8 milioane de dolari), „The Suicide Squad‟, aflat pe locul 1 săptămăna trecută (7,7 milioane de dolari), „Old: Prizonierii timpului” (2,4 milioane de dolari), „Black Widow/ Văduva neagră (2 milioane de dolari), „Stillwater” (1,3 milioane de dolari), „The Green Knight‟ (1,16 milioane de dolari) și „Space Jam: A New Legacy (1,11 milioane de dolari).

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Eliberează-l pe Guy” va avea premiera în cinematografe pe 13 august