Frisonant! Angelina Jolie şi-a îndepărtat ambii sâni pe cale chirurgicală!

De: Nicoleta Nicolae / 14.05.2013, 09:37
Frisonant! Angelina Jolie şi-a îndepărtat ambii sâni pe cale chirurgicală!
Angelina Jolie a dezvaluit că şi-a îndepărtat pe cale chirurgicală ambii sâni, intr-o operaţie începută în februarie şi terminată în luna aprilie.

Într-un articol intitulat „Opţiunea mea medicală”, publicat în New York Times, actriţa americană a scris că a suferit această operaţie deoarece poartă o genă „defectuoasă” care îi creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.
Actriţa de 37 de ani a povestit ca mama ei a murit din cauza cancerului la 56 de ani şi că nu a vrut să-şi faca copiii să se îngrijoreze toată viaţa în legătură cu această boală.

„Copiii m-au întrebat daca asta mi s-ar putea întâmpla şi mie” a povestit Angelina Jolie.
„Sunt purtătoarea unei gene BRCA1 care îmi măreşte şansele de a face cancer la sân şi ovarian” a scris actriţa, explicând de ce a luat decizia de a se opera.
Jolie a explicat că aceasta operaţie i-a micşorat cu 87% şansele de a se îmbolnăvi de cancer: „Pot sa le spun pe copiilor mei că nu ma vor pierde din cauza cancerului”.
„Îmi pot vedea cicatricile mici. Însă, asta e totul, în rest sunt aceeaşi persoană, sunt ‘mama'” a mai marturisit vedeta care are 6 copii cu Brad Pitt.

„Pe descopera.ro puteţi găsi explicaţia ştiinţifică ce stă la baza deciziei Angelinei Jolie. Puteţi afla ce este gena BRCA 1, detectată în cazul actriţei americane, ce riscă purtătorii acestei mutaţii genetice şi cum poate fi ea detectată.”

www.descopera.ro/dnews/10876005-de-ce-a-renuntat-angelina-jolie-la-sani-iata-explicatia-stiintifica