Gala David di Donatello: Sophia Loren primește, la 86 de ani, premiul pentru cea mai bună actriță

De: Ana Obretin / 12.05.2021, 12:18
Gala David di Donatello: Sophia Loren primește, la 86 de ani, premiul pentru cea mai bună actriță

Sophia Loren, în vârstă de 86 de ani, a primit premiul pentru cea mai bună actriță la gala David di Donatello, unde au fost decernate trofeele industriei de film italiene. Loren a fost recompensată pentru rolul din filmul ”La vita davanti a se/ ‘The life ahead”, regizat de fiul ei, Edoardo Ponti și cu care a revenit în atenția publicului după o pauză de un deceniu.

Marele câștigător la cea de-a 66-a ediție a „Oscarurilor” italiene a fost, cu șapte trofee, filmul ”Volevo nascondermi/ Hidden Away”, de Giorgio Diriti, despre viaţa pictorului Antonio Ligabue. Lungmetrajul a primit, printre altele, premiile pentru cel pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal (Elio Germano).

Vedeta serii a fost însă Sophia Loren, care a câştigat premiul David di Donatello pentru cea mai bună actriţă la 43 de ani de la primirea celui mai recent astfel de trofeu, pentru rolul din „Una giornata particolare” .

”Este greu de crezut că prima dată când am primit un David a fost în urmă cu peste 60 de ani („La ciociara”, 1960, pentru care a primit și un Oscar, n.r.), dar în seara aceasta pare a fi prima dată. Emoţia este aceeaşi, bucuria este aceeaşi”, a declarat actriţa.

‘Nu ştiu dacă va fi ultimul meu film, dar vreau totuşi să fac mai multe (filme) şi mai frumoase; pur şi simplu nu pot trăi fără cinema”, a spus actriţa, potrivit Agerpres, care citează EFE. Filmul relatează povestea doamnei Rosa, o supravieţuitoare a Holocaustului, care ia în îngrijire copii abandonaţi şi orfani, printre care se numără un imigrant în vârstă de 12 ani, interpretat de Iosif Diego Pîrvu.

Premiul David di Donatello pentru întreaga carieră i-a revenit actriţei Sandra Milo, iar două premii speciale au ajuns la Monica Bellucci şi Diego Abatantuono.

Gala de marți seară a avut loc fizic, la Studiourile Fabrizio Frizzi TV și Opera din Roma și a fost transmisă de RAI. Lista completă a câștigătorilor se găsește pe site-ul premiilor David di Donatello.

Anul trecut, pelicula „Il Traditore”, de Marco Bellocchio a fost aleasă cel mai bun film şi a mai primit, printre altele, premiile pentru regie, și roluri masculine (Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio).

CITEȘTE ȘI: “Las niñas”, de Pilar Palomero, a fost marele câștigător la gala premiilor Goya 2021 

„Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei

Sophia Loren si Haile Gerima, primele personalități omagiate la inaugurarea Muzeului Academiei de film americane

Sophia Loren va primi Legend Award la Festivalul de Film Italian din Los Angeles

Foto: Profimedia Images