Sophia Loren si Haile Gerima, primele personalități omagiate la inaugurarea Muzeului Academiei de film americane

De: Loredana Toma / 09.03.2021, 14:02
Sophia Loren si Haile Gerima, primele personalități omagiate la inaugurarea Muzeului Academiei de film americane

Actrița italiană Sophia Loren și cineastul etiopian Haile Gerima vor fi primele personalități omagiate de Muzeul Academiei de film americane, la gala care va inaugura instituția, pe 25 septembrie. Totodată, actorilor Tom Hanks și Annette Bening, precum și fostului CEO al companiei Disney Bob Iger le vor fi recunoscute eforturile de a strânge suma de 388 de milioane de dolari necesară pentru așteptata inaugurare a muzeului, care va pune laolaltă elementele semnificative din arta și industria filmului.

Muzeul va oferi doua premii onorifice anual 

Gala va include și un dineu și este doar o parte din programul de o săptămână ce cuprinde festivități la care oamenii pot participa sub stricte măsuri de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2. Intenția conducerii muzeului este ca, în fiecare an, să fie oferite două premii onorifice, Visionary Award, acorda unui artist sau maestru a cărui muncă a ajutat la dezvoltarea cinematografiei, și Vantage Award, atribuit unei personalități care a reușit să pună în context sau să aducă o schimbare semnificativă cu poveștile cinematografice.

Anul acesta, actrița Sophia Loren va fi răsplătită cu Visionary Award, iar cineastul și profesorul de film Haile Gerima, cu Vantage Award.

“Muzeul Academiei se angajează să recunoască și să sprijine munca artiștilor, a maeștrilor și a profesioniștilor prin expoziții, prin programe de proiecții, colecții și, mai nou, prin festivități anuale de recunoaștere a diverselor merite ale artiștilor”, a declarat Bill Kramer, directorul și președintele instituției, potrivit The Hollywood Reporter.

“Totodată, este o bucurie să îi onorăm pe Haile Gerima și Sophia Loren pentru impactul și măiestria artistică și, în același timp, să recunoaștem munca incredibilă a comitetului nostru de campanie pentru sprijinul oferit”, a mai spus acesta. Gala este coprezidată de cineaștii Jason Blum și Ryan Murphy și de regizoarea Ava DuVernay, care este la cârma expoziției “Regeneration: Black Cinema 1898-1971”, care va fi vernisată în 2022.

CITEȘTE ȘI: Sophia Loren revine la film cu primul ei rol nou după mai bine de un deceniu 

Record de producții eligibile pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film

Gala Oscar de anul acesta va fi transmisă din mai multe locuri

Foto: Profimedia Images