Gala Oscar 2022 va avea o gazdă nouă la fiecare oră

De: Ana Obretin / 14.02.2022, 18:06
Gala Oscar 2022 va avea o gazdă nouă la fiecare oră

Gala Oscar 2022, care va avea loc la tradiționalul Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, pe 27 martie, va avea o gazdă nouă la fiecare oră, au anunțat, luni, organizatorii.

Anul acesta, ceremonia va avea o gazdă, pentru prima dată din 2018. Decizia Academiei de film americane de a apela la mai multe gazde ar avea legătură cu faptul că se dorește atragerea diferitelor categorii demografice, scrie The Hollywood Reporter.

De asemenea, cei care participă la ceremonie nu trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Nominalizările pentru premiile Oscar din acest an, aflate la cea de-a 94-a ediție, au fost dezvăluite săptămâna trecută, în fruntea topului fiind „The Power Of The Dog” (12 categorii), de Jane Campion, și „Dune” (10), de Denis Villeneuve. De asemenea, „Belfast”, de Kenneth Brannagh, și „West Side Story”, de Steven Spielberg, au primit câte șapte nominalizări. 

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: Kenneth Branagh devine prima persoană nominalizată la 7 categorii, devansându-i pe George Clooney și Walt Disney, care au avut câte 6

Premiile Oscar: Singurele trei staruri care au câștigat trei trofee pentru roluri principale

Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Gala Oscar a avut anul trecut cea mai mică audiență din istorie

Audiențele TV pentru gala Oscar au scăzut în ultimii ani, nivelul negativ record, de 10,4 milioane de oameni în Statele Unite, fiind înregistrat în 2021. Însă și celelalte ceremonii au avut audiențe în scădere.

Printre gazdele show-ului din anii anteriori s-au numărat vedeta TV Jimmy Kimmel și artiștii de comedie Chris Rock și Ellen DeGeneres.

Anul trecut, marele câștigător al galei a fost lungmetrajul „Nomadland”. Acesta a primit premiile Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, Chloe Zhao – devenită abia a doua femeie din istoria galei care primește acest trofeu -, și cel mai bun rol principal feminin, acordat lui Frances McDormand.

CITEȘTE ȘI: Gala Oscar 2021, cea mai scăzută audiență din toate timpurile

Oscar 2021: „colectiv”, de Alexander Nanau, pleacă acasă cu mâna goală/ „Nomadland”, marele câștigător

Foto: Profimedia Images