Gala premiilor Grammy, care ar fi urmat să aibă loc în format fizic, a fost amânată

De: Nicoleta Lepădatu / 06.01.2022, 05:42
Gala premiilor Grammy, care ar fi urmat să aibă loc în format fizic, a fost amânată

Cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy, care urma să aibă loc pe 31 ianuarie, la Los Angeles, în format fizic, a fost amânată, din cauza îngrijorărilor privind evoluţia pandemiei de Covid-19, a declarat un purtător de cuvânt al Recording Academy pentru publicația Variety. Până acum nu a fost anunţată o nouă dată la care ceremonia s-ar putea desfășura.

Gala se va muta probabil în aprilie sau mai, ceea ce ar părea să excludă ținerea acesteia la Crypto.com Arena. În mod tradițional, premiile Grammy necesită o blocare de peste 10 zile a locației în care sunt ținute și, conform programului Crypto.com Arena, un alt interval de acest fel nu va fi disponibil în acel loc până în iunie sau chiar mai târziu. O altă posibilitate ar fi o mutare la Hollywood Bowl care pare, de asemenea, puțin probabilă din motive logistice. Desfășurarea evenimentului într-un alt oraș important – cum ar fi Las Vegas, unde s-au desfășurat premiile Latin Grammy în șase din ultimii opt ani, inclusiv în noiembrie anul trecut – este, de asemenea, luată în calcul.

Muzicianul Jon Batiste, recompensat cu Oscar pentru muzica originală din filmul „Soul”, a primit cele mai multe nominalizări pentru gala de anul acesta a premiilor Grammy, fiind urmat de Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R.

Batiste, în prezent liderul trupei emisiunii „The Late Show With Stephen Colbert”, a primit 11 nominalizări, în timp ce Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R., au primit câte opt, iar Billie Eilish şi Olivia Rodrigo, câte şapte.

Jay-Z a devenit cel mai nominalizat artist din istoria premiilor Grammy, odată cu trei primite pentru ediţia de anul viitor. El are în prezent 83 de selecţii. Anterior, se afla la egalitate cu producătorul şi compozitorul Quincy Jones.

Nominalizările au fost anunţate în direct, online, de Harvey Mason Jr., CEO-ul Recording Academy, şi mai mulţi artişti invitaţi, între care BTS şi Billie Eilish.

Organizatorii Grammy au decis să renunţe la comitetul „secret” care stabilea nominalizările.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022; Recording Academy s-a conformat

Tags: