Kanye West, Taylor Swift şi ABBA au fost adăugaţi în ultimul moment în lista nominalizaţilor Grammy 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 26.11.2021, 07:59
Kanye West, Taylor Swift şi ABBA au fost adăugaţi în ultimul moment în lista nominalizaţilor Grammy 2022

Lista nominalizărilor pentru premiile Grammy a fost modificată cu doar 24 de ore înainte de anunțarea acestora, după ce Recording Academy a decis să extindă numărul celor selectaţi la anumite categorii.

Şeful forului a anunţat înaintea nominalizărilor că pentru patru dintre cele mai importante categorii numărul nominalizaţilor a fost crescut de la 8 la 10. Cei care au beneficiat de această măsură au fost, între alţii, Taylor Swift, Kanye West, ABBA şi Lil Nas X.

Harvey Mason jr. a declarat: „Am văzut-o ca pe o ocazie incredibilă de a onora mai mulţi artişti şi de a aduce în faţă mai multă muzică bună şi, probabil, de a oferi mai multe şanse multor genuri muzicale”. El a precizat că modificarea a fost discutată de mai mult timp.

Listele în avans cu nominalizările, care în mod normal sunt transmise presei cu 24 de ore înaintea anunţului, au ajuns luni mult mai târziu decât de obicei. Mai multe surse au declarat că extinderea categoriile principale a fost cauza întârzierii.

„Montero (Call Me by Your Name)” – Lil Nas X şi „I Still Have Faith in You” – ABBA au fost adăugate categoriei „Record of the Year”, iar „Evermore” – Taylor Swift şi „Donda” – Kanye West, la „Album of the Year”.

Doja Cat cu „Kiss Me More” şi Brandi Carlile cu „Right on Time” au fost adăugate în ultimul moment la „Song of the Year”, în timp ce Baby Keem şi Arooj Aftab au fost adăugaţi în selecţia „Best New Artist”.

NY Times a stabilit care au fost artiştii incluşi pe listă în ultimul moment comparând prima variantă a listei, care a început să circule în presă luni, cu cea primită ulterior de publicaţie, care avea câte zece selectaţi.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări la Grammy din istorie