Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări la Grammy din istorie

De: Nicoleta Lepădatu / 23.11.2021, 20:39
Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări la Grammy din istorie

Jay-Z a devenit cel mai nominalizat artist din istoria premiilor Grammy, cele trei nominalizări ale sale din 2022 aducând numărul acestora la 83. Anterior acest record a fost deținut de legendarul producător și compozitor Quincy Jones cu 80 de nominalizări.

Jay-Z, care a lansat ultima dată un album în 2017, este nominalizat pentru apariții cu Kanye West (al cărui album „Donda” se luptă pentru Albumul anului) și cu regretatul DMX. În prezent artistul are are 23 de victorii.

Paul McCartney, anterior la egalitate pe locul doi cu Beyonce, câștigă două nominalizări la categoria rock și ajunge pe locul 2, cu 81 de nominalizări. Nici Jones, nici Beyonce nu sunt în cărți pentru premiile din 2022, deși Quincy Jones a compus piese pentru albumul „We Are” al nominalizatului Jon Batiste.

Jay-Z a câștigat primele premii Grammy în 1999 cu trei participări, două din clasicul său „Vol. 2… Hard Knock Life” și unul pentru colaborarea sa cu Jermaine Dupri, „Money Ain’t a Thang”. El a câștigat, dar nu a participat la premii, spunând mai târziu că le-a „boicotat” pentru că prietenul și colegul său DMX nu fusese nominalizat, în ciuda faptului că a avut două albume numărul 1 într-un an. Jay-Z , care împlinește 52 de ani luna viitoare, a fost nominalizat în 18 din cei 22 de ani de Grammy de atunci, chiar dacă programul său de lansări de albume a încetinit considerabil în ultimul deceniu.

Cei mai buni ani de Grammy ai nativului din Brooklyn au fost 2009, 2010 și 2012, când a plecat acasă cu câte trei trofee. În mod ironic, nu a câștigat nimic în anul cu cele mai multe nominalizări, 2017, când albumul său „4:44” și single-urile și videoclipul conexe au avut opt nominalizări. Acest lucru nu i-a îmbunătățit relația complicată cu premiile Grammy, iar Jay și-a declarat fără echivoc părerea despre această problemă în „Apeshit”, lansat anul următor pe albumul său în duet cu soția Beyonce, „Everything Is Love”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Beyonce și Jay-Z, în noua campanie Tiffany & Co. Este primul cuplu de celebrități care pozează pentru un brand

Tags: