ABBA a lansat azi albumul ”Voyage”, după o absenţă de aproximativ patru decenii de pe piața muzicală

De: Nicoleta Lepădatu / 05.11.2021, 14:46
ABBA a lansat azi albumul ”Voyage

Grupul suedez ABBA a lansat astăzi albumul ”Voyage”, la patru decenii după ultimul material discografic, iar seria de concerte dedicate acestuia va debuta pe 27 mai, la Londra.

Detalii referitoare la albumul ”Voyage” au fost anunţate la începutul lunii septembrie, împreună cu amănunte despre concertul  în care Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad vor fi prezentaţi pe scenă sub forma unor holograme împreună cu o trupă live formată din zece instrumentişti.

Scena e special construită pentru acest eveniment şi se află în Londra, în Queen Elizabeth Olympic Park, iar concertele vor începe pe 27 mai 2022.

După anunţarea albumului, acesta a fost precomandat în peste 80.000 de copii în doar trei zile, în Marea Britanie. În acelaşi interval, au fost vândute şi mai mult de 250.000 de bilete pentru concertul în care ABBA va interpreta atât piesele consacrate, cât şi de pe noul album.

”I Still Have Faith in You”, ”Don’t Shut Me Down” și ”Just A Notion” sunt cele trei single-uri lansate de pe acest nou material, care cuprinde zece melodii.

Cei patru membri ai grupului au transmis într-un comunicat: „A trecut ceva timp de când am creat muzică împreună. Aproape 40 de ani, de fapt. Am luat o pauză în primăvara anului 1982 şi acum ne-am decis că este vremea să ne reluăm activitatea. Sursa noastră principală de inspiraţie pentru a înregistra muzică din nou a venit din implicarea noastră în cel mai ciudat şi spectaculos concert la care v-aţi putea gândi. Vom putea să ne relaxăm şi să ne uităm la versiunile noastre digitale în timp ce cântă pe o scenă special construită în Londra. Ciudat şi magnific!”.

„Voyage” este primul album al trupei ABBA de la „The Visitors”, care a fost lansat pe 30 noiembrie 1981 si a ajuns pe primul loc în Marea Britanie, Suedia şi alte cinci ţări. Acest material discografic a fost şi printre primele care să fie disponibil în formatul de CD.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa ABBA se va destrăma definitiv după lansarea viitorului album, ”Voyage”

Tags: