Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022; Recording Academy s-a conformat

De: Ana Obretin / 07.12.2021, 10:18
Drake a cerut retragerea nominalizărilor sale la Grammy 2022; Recording Academy s-a conformat

Rapperul canadian Drake le-a solicitat organizatorilor retragerea celor două nominalizări la premiile Grammy 2022, iar Recording Academy a dat curs cererii.

Deși Drake a primit nominalizări la premiile pentru cel mai bun artist rap și cel mai bun album rap, „Certified Lover Boy”, el a fost ignorat total în categoriile generaliste, de departe cele mai importante ale ceremoniei. Artistul a criticat în mai multe rânduri deciziile Recording Academy.

Pe de altă parte, rapperul este vizat de mai multe plângeri, după ce a participat la un festival din Texas, unde, în urma unui incident, au murit zece persoane. 

CITEȘTE ȘI: Travis Scott, Drake și Live Nation, dați în judecată pentru tragedia de la festivalul Astroworld

Drake este primul artist cu două albume în Billboard 200 timp de 400 de săptămâni

Kanye West, Taylor Swift şi ABBA au fost adaugaţi în ultimul moment în lista nominalizaţilor Grammy 2022

Nu se cunoaște motivul pentru care Drake a făcut această cerere. O sursă apropiată artistului a spus că decizia a fost luată de comun acord între Drake și echipa sa și că organizatorii premiilor Grammy au acceptat. O sursă de la Recording Academy a confirmat pentru AFP aceste detalii, iar nominalizările lui Drake au dispărut de pe lista care apare pe site-ul oficial al ceremoniei, scrie Le Figaro.

Drake, considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni din prezent, are doar patru premii Grammy câștigate. Într-un interviu din 2017, el i-a acuzat pe organizatorii premiilor Grammy că l-au limitat la categoria rap pentru că este de culoare. La ceremonia din 2019, Drake a criticat încă o dată organizatorii, pentru că nu i-au tratat pe artiștii hip-hop de culoare în mod corect.

Și alți artiști de culoare, precum The Weeknd, Frank Ocean și Jay-Z, au criticat alegerile la Grammy din ultimii ani, acuzând organizatorii că au omis muzicienii de culoare.

Cea de-a 64-a ediție a premiilor Grammy este programată să aibă loc la Los Angeles, pe 31 ianuarie. 

CITEȘTE ȘI: Drake a stabilit noi recorduri pe Apple și Spotify cu noul album, „Certified Lover Boy”

Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări la Grammy din istorie

Foto: Profimedia Images