Travis Scott, Drake și Live Nation, dați în judecată pentru tragedia de la festivalul Astroworld

De: Ana Obretin / 08.11.2021, 08:50
Travis Scott, Drake și Live Nation, dați în judecată pentru tragedia de la festivalul Astroworld

Cântăreții Travis Scott și Drake și organizatorul de concerte Live Nation au fost dați în judecată pentru tragedia produsă la festivalul Astroworld.

Travis Scott este citat în trei procese – dintre care unul alături de Drake -, legate de busculada produsă la festivalul organizat de el în weekend, care s-a soldat cu opt morți și sute de răniți. Busculada s-a produs în timpul show-ului principal, susținut de Scott vineri seară, în NRG Park din Houston. Publicul a început să se comprime spre partea din față a scenei, mulți spectatori suferind răni, dificultăți de respirație și, unii, stop cardiac. Opt persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 27 de ani, au murit la Astroworld, a declarat primarul din Houston, Sylvester Turner, într-o conferință de presă care a avut loc sâmbătă.

După tragedie, Travis Scott a publicat o declarație pe rețelele de socializare online, spunând că „rugăciunile sale se îndreaptă către familii și către toți cei afectați de ceea ce s-a întâmplat la Astroworld” și că departamentul de poliție din Houston „are sprijinul lui total în timp ce anchetează tragicele pierderi de vieti”.

Publicația muzicală Billboard a scris că un spectator, Manuel Souza, a depus o plângere împotriva lui Scott, a companiei sale de discuri, Cactus Jack, a organizatorilor festivalului, Live Nation și ScoreMore, și a altor câteva persoane și companii. Acuzațiile sunt de neglijență și neglijență gravă, Souza susținând că incidentul a fost rezultatul  „unei motivații pentru profit în detrimentul sănătății și siguranței spectatorilor”. În proces sunt cerute despăgubiri de cel puțin 1 milion de dolari și un ordin de restricție temporară care să prevină distrugerea oricărei probe. Reprezentanții lui Travis Scott, ScoreMore și Live Nation nu au comentat deocamdată informația.

Travis Scott, istoric de incidente violente la concertele sale

Un alt proces a fost intentat duminică de avocatul din Texas Thomas J. Henry în numele unui spectator a cărui identitate nu a fost făcută publică. Scott, Live Nation și NRG Stadium sunt enumerați drept pârâți, la fel ca și Drake, care a avut o apariție specială în festival. Un comunicat al firmei de avocatură susține că busculada s-a produs după ce Drake și-a făcut apariția neanunțat pe scenă, ceea ce a dus la haos. Se mai spune că Scott și Drake au continuat să cânte „chiar dacă au sosit vehiculele serviciilor de urgență și cei care au intervenit au încercat să-i salveze pe cei aflați în primejdie”, scrie NME.

Un al treilea proces a fost intentat de avocatul Ben Crump în numele unui alt participant la Astroworld, Noah Gutierrez, despre care se spune că a ajutat oamenii afectați din secțiunea VIP. „Auzim relatări îngrozitoare despre teroarea și sentimentul de neajutorare avut de oameni – oroarea unei busculade și trauma îngrozitoare de a vedea oamenii murind în timp ce încercau fără succes să-i salveze”, a scris Crump într-o declarație. „Vom căuta dreptate pentru toți clienții noștri care au fost răniți în acest eveniment tragic și care putea fi prevenit”, se arată în declarație, în care Crump spune și că se așteaptă la depunerea mai multor dosare în numele altor victime săptămâna viitoare.

Travis Scott este, de asemenea, acuzat că a mai susținut concerte intense, în care încuraja fanii să se „înfurie”. „Acest tip de comportament a fost mult timp încurajat de fondatorul și interpretul principal al festivalului”, a susținut avocatul lui Souza. „Încurajarea expresă a violenței a dus la incidente grave la numeroase concerte din trecut”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: Top actori de la Hollywood cel mai bine plătiți. Cât câștigă Daniel Craig, Dwayne Johnson sau Will Smith

Top cele mai bune seriale ale secolului 21; ce producție ocupă primul loc (VIDEO)

Incidentul Jackson-Timberlake de la Super Bowl, subiect de documentar

Foto: Profimedia Images