Organizatorii Grammy au decis să renunţe la comitetul „secret” care stabilea nominalizările

De: Ana Obretin / 02.05.2021, 10:02
Organizatorii Grammy au decis să renunţe la comitetul

Organizatorii galei Grammy au decis să renunţe la comitetul „secret” care stabilea artiştii de pe lista nominalizărilor, după ce numeroși muzicieni au denunțat lipsa de transparenţă şi mai multe nereguli.

Astfel, nominalizaţii pentru ediţia din 2022 a premiilor industriei muzicale americane vor fi deciși prin vot de toţi cei peste 11.000 de membri ai Recording Academy şi nu de către un comitet anonim format din 15-30 de membri, așa cum s-a întâmplat până acum, a anunţat instituția, potrivit Variety.

„Aceste schimbări semnificative” aduse procesului de selecţie „reflectă angajamentul” Recording Academy „de a evolua în peisajul muzical şi de a se asigura că regulile şi liniile directoare sunt transparente şi corecte”, a explicat aceasta, scrie Agerpres.

Numărul categoriilor pentru care se va putea vota va fi redus. În plus, premiile Grammy vor recompensa acum muzica latino-americană şi muzica mondială, 86 de categorii în total.

Această schimbare urmează acuzaţiilor de „corupţie” aduse în noiembrie de cântăreţul canadian The Weeknd, vedetă R&B, omis total la ediţia din 2020, în pofida succesului său comercial. „Grammy-urile rămân corupte”, a scris pe Twitter artistul canadian, renumit pentru hiturile sale „Blinding Lights” şi „Starboy”. De asemenea, el a avertizat că nu va mai prezenta piesele sale comitetului de selecţie pentru o nominalizare la premii.

Harvey Mason Jr, preşedintele interimar al Academiei, a declarat că instituţia, care reuneşte profesionişti din industria muzicală, a cunoscut un an de „transformări şi schimbări fără precedent”. Este vorba despre „o nouă Academie”, având drept vocaţie „să răspundă nevoilor comunităţii muzicale”, a asigurat el.

Și fostul membru One Direction Zayn Malik a criticat comitetul în mai anul trecut, pentru lipsa de transparenţă şi incluziune.

CITEȘTE ȘI: The Weeknd boicotează premiile Grammy pe viață, iar Zayn Malik acuză organizatorii de favoritisme 

Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Foto: Profimedia Images