Globurile de Aur 2021 – Tot ce trebuie să știi despre gală și câteva fapte insolite

De: Ana Obretin / 27.02.2021, 09:38
Globurile de Aur 2021 - Tot ce trebuie să știi despre gală și câteva fapte insolite

Un nou an, un alt sezon de premii în cetatea filmului. Spre deosebire de perioada anterioară, totuși, Hollywood-ul are încă de luptat cu pandemia, ceea ce aruncă o umbră de incertitudine asupra evenimentelor organizate. Gala Globurile de Aur, care are loc în mod normal la începutul lunii ianuarie, a fost amânată anul acesta până pe 28 februarie și va sărbători, ca întotdeauna, excelența în materie de film și televiziune. Efectele pandemiei nu vor fi ignorate în timpul evenimentului, iar organizația Feeding America s-a înscris ca partener filantropic al evenimentului. Pe tot parcursul serii, spectatorii vor fi informați cu privire la eforturile depuse de organizație pentru combaterea foamei provocate de criza de sănătate publică. Iată ce trebuie să știi despe gala de anul acesta, care, la noi, va putea fi vizionată în noaptea de duminică spre luni, de la ora 03.00.

Unde are loc gala Globurile de Aur 2021

Cea de-a 78-a ediție a premiilor Globul de Aur va fi difuzată live, de postul de televiziune NBC, de la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Nu este clar în acest moment cum va arăta exact show-ul, în ceea ce privește participarea fizică, dacă prezentatorii și nominalizații vor fi invitați să participe personal, online sau prin ambele mijloace, așa cum s-a întâmplat la gala Primetime Emmy din septembrie 2020.  Organizatorii, Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), NBC și Dick Clark Prods., au anunțat că, în premieră, gala este transmisă din mai multe locuri, o decizie luată pentru a se adapta realității realizării unei astfel de manifestări în timpul pandemiei. Astfel, o transmisiune va fi asigurată de la The Rainbow Room, Rockefeller Center din New York.

Cine găzduiește gala Globul de Aur

(Tina Fey (stânga) și Amy Poehler (dreapta)) 

Actrițele Tina Fey și Amy Poehler vor prelua rolul de gazde, pentru a patra oară. De data aceasta, separat, cu Fey la New York și Poehler la Los Angeles. În plus, HFPA a anunțat că ambasadorii Globul de Aur 2021, care vor ajuta la înmânarea trofeelor, ​​vor fi Satchel și Jackson Lee, copiii cineastului Spike Lee, nominalizat de trei ori la aceste premii, și ai producătoarei Tonya Lewis Lee. Este pentru prima dată în istoria evenimentului când doi frați de culoare dețin această poziție, Jackson fiind primul ambasador de culoare.

Prezentatori live ai galei Globul de Aur 2021

Mai multe staruri se vor alătura lui Fey și Poehler pentru a anunța cine va primi premii Globul de Aur anul acesta. Printre prezentatori se numără Awkwafina, Cynthia Erivo, Annie Mumolo, Joaquin Phoenix, Kristen Wiig și Renee Zellweger. Au fost, de asemenea confirmați Kevin Bacon, Sterling K. Brown, Michael Douglas, Kyra Sedgwick, Susan Kelechi Watson, Catherine Zeta-Jones, Anthony Anderson, Tiffany Haddish, Kate Hudson, Margot Robbie, Kenan Thompson, Bryce Dallas Howard , Christopher Meloni, Rosie Perez, Christian Slater, Angela Bassett, Laura Dern, Salma Hayek și Jamie Lee Curtis.

Nominalizări Globurile de Aur 2021

Filmul „Mank” și serialul „The Crown” sunt producțiile care conduc în topul nominalizărilor la Globurile de Aur 2021, concurând fiecare în șase categorii. Netflix este producătorul cu cele mai multe nominalizări anul acesta, după ce a acumulat un total de 42.

“Nomadland”, “Mank”, “The Father”, “Promising Young Woman“, “The Trial of the Chicago 7” concurează pentru premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic, iar “Borat Subsequent Moviefilm”, “Hamilton”, “Music”, “Palm Springs”, “The Prom” au fost nominalizate la trofeul pentru cea mai bună comedie. Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial TV dramă ar putea merge la “The Mandalorian”, “The Crown”, “Lovecraft Country”, “Ozark” sau “Ratched”. Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actrita muzical comedie ar putea merge la Maria Bakalova (“Borat Subsequent Moviefilm”), Kate Hudson (“Music”), Michelle Pfeiffer (“French Exit”), Rosamund Pike (“I Care A Lot”) ori Anya Taylor-Joy (“Emma”). Vezi aici lista completă de nominalizări Globurile de Aur 2021.

Cine primește premii Globul de Aur onorifice

(Jane Fonda) 

Anul acesta, trofeul Cecil B. DeMille – acordat pentru întreaga carieră – va merge la actrița americană Jane Fonda, deținătoare a șapte premii Globul de Aur și două Oscaruri. În vârstă de 83 de ani, Jane Fonda este a 16-a femeie care primește cea mai înaltă onoare din partea HFPA, un trofeu acordat anual din 1952, Fiica unei legende din Epoca de Aur a Hollywood-ului, Henry Fonda, Jane Fonda calcă astfel pe urmele unor staruri ca Walt Disney, Judy Garland, John Wayne, Frank Sinatra, Oprah Winfrey și propriul tată, care a fost astfel recompensat în 1980. Anul trecut, premiul i-a fost acordat actorului Tom Hanks.

Cinci lucruri ciudate, dar adevărate despre gala Globurile de Aur

La începuturi, producțiile de televiziune erau ignorate. Prima gală a avut loc în 1944 – iar prima transmisie televizată, la mijlocul anilor ’60 – și era dedicată filmelor. Abia în 1956 au fost incluse producțiile TV, însă în unele categorii neobișnuite. Așa a primit un premiu pentru comedie cuplul de actori Lucille Ball și Desi Arnaz. În 1957, cinci show-uri TV au primit Globuri de Aur, printre care „Mickey Mouse Club”.

Globul de Aur nu a fost un glob la început. La ceremonia din 1944, care a avut loc la studiourile 20th Century Fox, au fost acordate distincții în formă de suluri. În 1945, a fost prezentat primul glob pe un piedestal cilindric, menit să reprezinte lumea. Aspectul său a evoluat, incluzând o revizuire majoră în 2019, când baza pătrată din marmură a fost înlocuită cu una cilindrică din metal.

Hollywood Foreign Press Association, înființată în 1943, este formată doar din aproximativ 90 de jurnaliști, care reprezintă 55 de țări.

Asociația a fost criticată pentru lipsa de reprezentare și diversitate în ceea ce privește membrii, cel mai recent anul acesta, când s-a descoperit că nu include nicio persoană de culoare. Cu toate acestea, evenimentul a avut câteva mari premiere, inclusiv premierea actriței de culoare Diahann Carroll pentru cel mai bun rol într-un serial („Julia”), în 1968.

Cele mai multe premii le-a obținut Meryl Streep. Ea deține recordul de nominalizări Globul de Aur, cu 33, și de victorii, 9, dacă se include și premiul Cecil B. DeMille, primit în 2017. Primul l-a primit în 1980, pentru rolul din „Kramer vs. Kramer”. În lista de nominalizări Globul de Aur 2021 Streep apare de două ori, cu rolurile din „Let Them All Talk” și „The Prom”.

Iată mai jos și o selecție de momente amuzante cu discursuri ale premianților:

CITEȘTE ȘI: Organizatorii galei Globurile de Aur, acuzați de rasism 

Actriţă de 12 ani Helena Zengel, nominalizată la Globurile de Aur, zi liberă de la şcoală pentru a putea să vizioneze gala 

Copiii lui Spike Lee sunt ambasadorii galei Globurile de Aur 2021  

Gala Globurile de Aur, transmisă în premieră de pe cele două coaste ale Americii

Foto: Profimedia Images