Harvey Weinstein va fi pus sub acuzare, pentru agresiuni sexuale, în Marea Britanie

De: Ana Obretin / 09.06.2022, 09:47
Harvey Weinstein va fi pus sub acuzare, pentru agresiuni sexuale, în Marea Britanie

Producătorul de film american Harvey Weinstein va fi pus sub acuzare pentru agresiuni sexuale în Marea Britanie. El este cercetat pentru două capete de acuzare privind agresiuni sexuale săvârșite asupra unei femei la Londra, în 1996. Presupusa victimă are în prezent 50 de ani.

Producătorul de film, ale cărui agresiuni sexuale au declanșat mișcarea #MeToo în 2017, poate fi judecat de Poliția Metropolitană, potrivit unui comunicat de presă emis joi de Procuratura din regat.

CITEȘTE ȘI: Prințul Andrew a fost dat în judecată pentru viol

Marea Britanie: Kevin Spacey, acuzat de agresiuni sexuale, va apărea „voluntar” în fața instanței

„She Said”, filmul despre procesul lui Harvey Weinstein, va fi lansat anul viitor

Urmărirea penală a fost autorizată „în urma revizuirii probelor strânse de Poliția Metropolitană în ancheta sa”, se mai arată în comunicat, citat de Le Figaro.

Harvey Weinstein a fost condamnat, în 2020, la 23 de ani de închisoare cu executare pentru agresiuni sexuală și viol săvârșite în 2006 și 2013. La începutul lunii iunie, justiția americană a respins un apel al producătorului și și-a menținut hotărârea.

În vârstă de 70 de ani, Weinstein este în prezent încarcerat într-o închisoare din California, unde așteaptă un nou proces pentru presupuse agresiuni sexuale împotriva a cinci femei.

Dezvăluirile despre faptele acestuia, din octombrie 2017, au declanșat mișcarea globală #MeToo, pentru a crește gradul de conștientizare și a lupta împotriva agresiunilor sexuale. În total, aproximativ 90 de femei – printre care superstarurile Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Salma Hayek – l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire și/sau agresiune sexuală.

CITEȘTE ȘI: Apelul făcut de Harvey Weinstein după condamnarea pentru viol, respins în instanță