„She Said”, filmul despre procesul lui Harvey Weinstein, va fi lansat anul viitor

De: Ana Obretin / 16.07.2021, 14:02

„She Said”, o relatare dramatică a anchetei pentru hărțuire sexuală care l-a avut ca subiect pe producătorul de film Harvey Weinstein și care a declanșat mișcarea #MeToo, va fi lansată în cinematografe anul viitor. Filmul, produs de Universal Pictures, va fi lansat pe 18 noiembrie 2022.

„She Said” le are în distribuțe pe Carey Mulligan și Zoe Kazan în rolurile reporterilor The New York Times Megan Twohey și Jodi Kantor, care au realizat ancheta jurnalistică ce a pus capăt deceniilor de tăcere din jurul subiectului agresiunilor sexuale de la Hollywood. Filmul se va concentra pe eforturile lor de a descoperi și expune zeci de ani de acuzații la adresa influentului producător de film, care a fost în cele din urmă condamnat la 23 de ani de închisoare. pentru agresiuni sexuale și viol. 

Kantor și Twohey au câștigat premiul Pulitzer pentru ancheta lor, publicată în octombrie 2017 și care a avut ca subiect numeroase cazuri de abuzuri și hărțuire sexuală începând cu anii 1990. După Weinstein, mai multe figuri influente de la Hollywood, precum Les Moonves, Kevin Spacey, Matt Lauer și Brett Ratner, au fost acuzate de agresiuni sexuale.

Maria Schrader, care a realizat miniseria Netflix „Unortodox”, va regiza filmul. Rebecca Lenkiewicz („Ida”, „Colette”) semnează scenariul, care se bazează pe bestsellerul lui Twohey și Kantor „She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement”. Producția va începe în această vară. Printre producătorii filmului se numără Brad Pitt, Dede Gardner și Jeremy Kleiner, prin Plan B Entertainment, și Megan Ellison, de la Annapurna.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe  Weinstein de aceste lucruri,  în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

CITEȘTE ȘI: Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Despăgubiri de 17 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

Megadeth a renunțat la David Ellefson, din cauza unui scandal sexual

Roman Polanski, la primul film de la excluderea din Academia americană, din 2018

Foto: Profimedia Images