Roman Polanski, la primul film de la excluderea din Academia americană, din 2018

De: Loredana Toma / 30.04.2021, 17:48
Roman Polanski, la primul film de la excluderea din Academia americană, din 2018

Controversatul regizor Roman Polanski a anunțat lansarea filmului “The Palace”, împreună cu gigantul media italian Rai Cinema.

Polanski, pe numele căruia există încă în SUA un mandat de arestare, după ce a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o minoră de 13 ani, în 1977, iar, un an mai târziu a fugit în Franța, a fost exclus, în 2018, din Academia de film americană, însă șeful Rai Cinema îl susține în noul proiect.

“Știu că Roman Polanski este o persoană controversată, însă ne concentrăm pe partea profesională, pe povestea filmului și nu pe povestea sa personală”, a precizat Paolo Del Brocco, CEO al Rai Cinema.

“The Palace” spune o poveste din ajunul Anului Nou, în 1999, dintr-un hotel luxos din Elveția, în care viața invitaților se intersectează cu cea a angajaților.

Roman Polanski, un om controversat, dar și un regizor apreciat

Scenariul filmului este scris de polonezul Jerzy Skolimowski, în colaborare cu Polanski, iar detaliile despre producție și lansare nu au fost făcute publice încă, dar filmările ar putea începe în toamnă, potrivit publicației Deadline. Rai Cinema s-a mai implicat și în producția filmului “An Officer and a Spy”, tot în regia lui Polanski, care, inițial, a avut premiera stabilită în 2012, însă a fost întârziat până în 2018. Polanski a stârnit controverse și cu acest film, pentru care a primit un premiu Cesar pentru cel mai bun regizor. Ursula Le Menn, activistă în gruparea Osez le Féminisme din Franța, a declarat la vremea respectivă că, “pentru femeile care au avut curajul să vorbească despre agresiunile sexuale la care au fost supuse, acordarea acelui trofeu lui Polanski a creat o suferință imensă”.

După ce a fost exclus din Academia americană, în 2018, Polanski, premiat cu un Oscar pentru „Pianistul” (2002) a deschis un proces de contestare a deciziei, pe care însă l-a pierdut. În 2009, regizorul a fost arestat, în Elveția, în urma mandatului emis de SUA pe numele lui, dar a fost eliberat de autoritățile locale, după ce a stat 10 luni în închisoare.

CITEȘTE ȘI: Actori care refuză să lucreze împreună, indiferent de salariul primit

Roman Polanski nu scapă de problemele cu legea! Regizorul încă riscă extrădarea în SUA

Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Armie Hammer a fost concediat din toate proiectele de film după acuzațiile de viol

Foto: Profimedia Images