Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

De: Ana Obretin / 06.04.2021, 10:50
Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Fostul producător de film american Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiuni sexuale, a făcut apel, pe motiv că dreptul său la apărare nu a fost respectat.

Weinstein, condamnat și încarcerat în martie 2020, a depus contestație luni, la Curtea Supremă de Stat din New York. Avocații săi susțin că mai multe femei au fost lăsate să depună mărturie la proces privind presupuse agresiuni sexuale săvârșite de Harvey Weinstein, chiar dacă faptele prezentate au fost prescrise sau insuficient probate pentru a putea face subiectul condamnării. Șase femei au depus mărturie într-un proces extrem de mediatizat, susținând că fostul magnat de la Hollywood le-ar fi atacat sexual, potrivit The Hollywood Reporter.

Deși Harvey Weinstein a fost acuzat de hărțuire, viol și agresiuni sexuale de aproape 90 de femei, el a fost condamnat doar pentru două fapte la capătul acestui proces. Acestea au fost un viol săvârșit asupra unei tinere actrițe, Jessica Mann, în 2013, și un act de sex oral forțat cu o fostă asistentă de producție, Mimi Haleyi, în 2006.

În documentele depuse pentru apel, care numără 166 de pagini, avocații lui Harvey Weinstein susțin, de asemenea, că unul dintre jurați, autorul unei cărți despre bărbați cu comportament de prădător sexual, a compromis presupusa imparțialitate a juriului.

Un posibil proces în California

Apărarea afirmă, de asemenea, că judecătorul i-a impus fostului producător, fără antecedente penale până la momentul respectiv, o sentință „excesiv de grea” din cauza faimei sale și a mediatizării cazului. Harvey Weinstein a fost în cele din urmă condamnat pentru viol și agresiune sexuală în februarie 2020, într-un verdict văzut ca o victorie răsunătoare pentru mișcarea împotriva hărțuirii sexuale #MeToo.

Fostul producător în vârstă de 69 de ani, aflat într-o închisoare de înaltă securitate din nordul statului New York, a fost, de asemenea, acuzat de viol și agresiune sexuală de cinci femei care au depus plângere la o instanță din Los Angeles. O audiere în acest caz este programată pentru 12 aprilie.

CITEȘTE ȘI: „Scandal sexual la Hollywood: Cazul lui Harvey Weinstein”

Asia Argento îl acuză de agresiuni sexuale și pe regizorul „The Fast and The Furious” Rob Cohen

Creatorul de modă Alexander Wang, acuzat de agresiuni sexuale

Foto: Profimedia Images