Carey Mulligan și Zoe Kazan joacă într-un film despre procesul lui Harvey Weinstein

De: Loredana Toma / 08.06.2021, 15:48
Carey Mulligan și Zoe Kazan joacă într-un film despre procesul lui Harvey Weinstein

Carey Mulligan și Zoe Kazan vor juca în filmul “She Said”, care are ca subiect ancheta pentru abuzuri sexuale deschisă producătorului de film Harvey Weinstein. Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale.

Mulligan și Kazan se află în prezent în ultimele etape ale negocierilor cu studiourile Universal Pictures, pentru rolurile Megan Twohey, respectiv Jodi Kantor, autoarele cărții “She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement”. Filmul se va concentra pe munca depusă de Twohey și Kantor pentru a relata despre acuzațiile la scară largă de agresiune și hărțuire sexuală din ultimii zeci de ani aduse lui Weinstein, care a fost condamnat, în cele din urmă, la 23 de ani de închisoare.

Filmul este regizat de Maria Schrader, câștigătoare a unui premiu Emmy pentru miniseria Netflix “Unorthodox”, iar scenariul îi aparține câștigătoarei unui premiu Oscar Rebecca Lenkiewicz. Producția va începe în această vară, potrivit publicației Variety.

Megan Ellison va fi producător executiv, iar Brad Pitt, Dede Gardner și Jeremy Kleiner vor fi și ei în echipa de producție.

Mulligan, care, anul acesta, a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din filmul “Promising Young Woman”, va începe filmările pentru producțiile “Spaceman”, de Johan Renck, și “Maestro”, de Bradley Cooper.

Kazan a putut fi urmărită recent în proiectele “The Plot Against America” și “The Big Sick”.

Harvey Weinstein a fost acuzat de peste 80 de femei de viol și hărțuire

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală, anul trecut.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe  Weinstein de aceste lucruri,  în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

CITEȘTE ȘI: Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Despăgubiri de 17 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

Megadeth a renunțat la David Ellefson, din cauza unui scandal sexual

Roman Polanski, la primul film de la excluderea din Academia americană, din 2018

Foto: Profimedia Images