„Hellbound”, noua serie sud-coreeană care ar putea detrona „Squid Game” (VIDEO)

De: Ana Obretin / 20.11.2021, 09:13

Miniseria sud-coreeană horror „Hellbound/ Sortiți infernului”, lansată vineri pe Netflix, are toate atuurile pentru a seduce un public numeros. 

Imaginat de regizorul filmului „Train to Busan” (2016), Sang-ho Yeon, miniseria de șase episoade ar putea detrona hitul sud-coreean al Netflix „Squid Game”.

CITEȘTE ȘI: Netflix vrea să adapteze ser ia fenomen „Squid Game” în joc video

Sezonul al doilea al seriei „Squid Game”, confirmat oficial

„În ‘Hellbound’, creaturi dintr-o altă lume apar peste noapte pentru a condamna indivizi să meargă în iad. Un grup religios misterios profită de aceste evenimente pentru a împărtăși ideea că aceasta este doar dreptate divină”, ​​se spune în rezumatul acestui serial scris și regizat de Yeon Sang-ho, după propriul său serial animat online.

Vezi trailerul aici:

Yeon Sang-ho a devenit cunoscut publicului larg cu filmul cu zombie „Train to Busan” și continuarea sa, „Peninsula”. Cu „Hellbound”, el confruntă din nou cu omenirea cu apocalipsa. Dar de data aceasta, contraatacul oamenilor nu are loc. Toți se dovedesc incapabili să lupte împotriva demonilor trimiși din lumea interlopă. Miniserie explorează teme precum obscurantismul, sectarismul și fatalitatea, pentru a dezvălui mai bine „anxietatea erei noastre”, indică Park Jung-min, unul dintre actorii din „Hellbound”.

O satira amară a societății sud-coreene și, mai pe larg, a societății noastre ultraconectate contemporane, „Hellbound” reînvie și nihilismul thrillerelor coreene de la începutul anilor 2000, precum „Old Boy”, de Park Chan-wook, și  „Memories of Murder”, de Bong Joon-ho.

Regizorul premiat cu Oscar Bong Joon-ho („Parasite”), a cărui operă constituie una dintre principalele influențe ale pentru „Hellbound”, este, de asemenea, un fan al serialului animat la bza acestei miniserii, a lăudat imaginile „uluitoare” și această „lume infinit de sufocantă a terorii” imaginată de Yeon Sang-ho și caricaturistul Choi Kyu-sok.

CITEȘTE ȘI: Regizorul Bong Joon-ho a confirmat o continuare pentru filmul premiat cu Oscar “Parasite”

Serialul japonez „Alice in Borderland” de pe Netflix profită de succesul fenomenului „Squid Game”

Foto: Netflix