Netflix vrea să adapteze seria fenomen „Squid Game” în joc video

De: Ana Obretin / 13.10.2021, 15:58
Netflix vrea să adapteze seria fenomen

Platforma de streaming Netflix speră să dezvolte seria fenomen „Squid Game” în licență de joc video. Seria sud-coreeană originală „Jocul calamarului/ Squid Game” a devenit oficial cel mai mare succes de casă al Netflix.  

Minyoung Kim, șef de conținut la Netflix Asia, a vorbit despre posibilitate, miercuri, pentru The Hollywood Reporter: „Am primit un număr foarte mare, dacă nu chiar copleșitor, de cereri (pentru licențiere, n.r.). Din partea organizației – de la departamentele de consumatori, jocuri video la echipe internaționale. Rolul echipei mele este tocmai de a analiza cu atenție toate aceste oportunități, pentru a crea o foaie de parcurs pentru licența „Squid Game”.

CITEȘTE ȘI: Netflix a cumpărat primul studio de jocuri video și a lansat cinci producții pe mobil

Topul țărilor cu cel mai bun conținut Netflix. Unde se află România

„Suntem interesați de diferite domenii (jocuri video, bunuri de larg consum etc.) pentru a găsi ceea ce le putem oferi spectatorilor noștri. Pentru a le crește dragostea pentru conținutul nostru și a le aduce mai multă bucurie. Iar în același timp să rămână cu lumea imaginată (de creatorul ‘Squid Game’, Hwang Dong-hyeok)”.

Alegorie socială și violența extremă egal „Squid Game”

Drama distopică sud-coreeană lansată acum mai puțin de patru săptămâni pe Netflix a fost vizionată de pe 111 milioane de conturi. Iar acesta este un record pentru un debut de serie pe platformă. Amestecând alegorii sociale și violența extremă, „Squid Game” prezintă personaje din zone marginalizate ale Coreei de Sud, care participă la jocuri pentru copii, dar cu potențial mortal. Premiul: 45,6 miliarde de woni (33 de milioane de euro). Învinșii sunt uciși. Producție și scenografia sunt somptuoase, iar seria a cucerit într-adevăr un public foarte mare din întreaga lume.

Fenomenul „Squid Game” este cea mai recentă manifestare a influenței crescânde a Coreei de Sud asupra scenei culturale globale. Au făcut senzație trupa K-pop BTS, dar și filmul „Parasite”, premiat cu Palme d’Or la Cannes. Lungmetrajul lui Joon-ho Bong a fost și primul în altă limbă decât engleza premiat cu Oscar pentru cel mai bun film. 

CITEȘTE ȘI: ”Peaky Blinders”: lungmetrajul se va filma în 2023, conform creatorului serialului omonim, Steven Knight 

Netflix, acuzat de sexism. Streamerul a fost dat în judecată pentru 5 milioane de dolari, pentru o replică din „The Queen’s Gambit”

Foto: Profimedia Images