Interzis pe rețelele de socializare, Donald Trump și-a lansat o platformă de comunicare

De: Ana Obretin / 05.05.2021, 09:11
Interzis pe rețelele de socializare, Donald Trump și-a lansat o platformă de comunicare

Fostul președinte american Donald Trump a lansat o platformă de comunicare pe site-ul său, pe care poate să publice mesaje care pot fi distribuite de utilizatori pe Twitter și Facebook, rețele de socializare online unde i-a fost interzis accesul, temporar sau permanent.

Lansarea, care a avut loc marți, a venit cu o zi înainte de decizia consiliului de supraveghere al Facebook cu privire la oportunitatea menținerii suspendării lui Donald Trump pe rețeaua de socializare. Fostului președinte american i s-a blocat accesul pe majoritatea platformelor de socializare în urma actelor de violență săvârșite la Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie, de susținătorii săi.

Pe site, mesajele lui Trump reiau afirmația nefondată potrivit căreia a pierdut alegerile prezidențiale din 2020 din cauza fraudelor electorale pe scară largă. De asemenea, acesta își exprimă disprețul față de prietenii republicani care l-au criticat, precum senatorul Mitt Romney și deputata Liz Cheney.

Atât Twitter, cât și Facebook au eliminat conținuturile publicate pe alte conturi de utilizatori despre care se crede că încercau să ocolească interdicția impusă lui Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că distribuirea conținutului de pe site-ul lui Donald Trump ar fi permisă atât timp cât acesta nu încalcă regulile rețelei, dar că nu vor fi permise încercări de eludare, de exemplu, de a imita contul suspendat, pentru a încerca să îl înlocuiască. Facebook nu a comentat, deocamdată, modul în care va gestiona mesajele distribuite de pe site-ul lui Trump.

Pe Twitter, platformă pe care Donald Trump o folosea zilnic și unde era urmărit de 88 de milioane de persoane, accesul președintelui este interzis pe viață, indiferent că acesta va mai candida la președinția SUA. Reprezentanții YouTube, deținută de Alphabet, au declarat că vor restabili canalul lui Trump atunci când vor simți că riscul de incitare la violență a scăzut.

CITEȘTE ȘI: Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a avut audiențe mai mari decât cea a lui Donald Trump

Rapperii Lil Wayne și Kodak Black au fost grațiați de Donald Trump în ultima zi a mandatului său

Macaulay Culkin sprijină petiția privind eliminarea lui Trump din „Home Alone”

Foto: Profimedia Images