Ioana Petric – Cârcotaşă cu drepturi depline!

De: Cătălina Matei / 03.11.2014, 15:36
Ioana Petric – Cârcotaşă cu drepturi depline!
În urmă cu şapte ani, Ioana Petric intra în echipa “Cârcotaşilor” pe post de… Bebeluşă! După sute de coregrafii executate în platoul “Cronicuţei”, Ioana a fost avansată la pupitrul emisiunii, pe post de Cârcotaşă cu drepturi depline. O „funcţie” care o prinde de minune, dincolo depresupusa relaţie amoroasă dintre ea şi Şerban Hudiu, pe care tabloidele au speculat-o intens.

– Eşti prima Cârcotaşă cu drepturi depline la pupitrul Cronicuţei. Până acum, femeile erau doar invitate sau „intermediare”. Ce te-a recomandat pentru această funcţie?

Cârcoteala şi talentul! Am fost adoptată acum 7 ani de familia cârcotaşă, deci ai mei colegi ştiu foarte bine ce au crescut şi, probabil, de asta au avut încredere în mine.

 

– Şi ce îţi place cel mai tare la ceea ce faci?

Tot. Îmi plac oamenii cu care lucrez, îmi place că am un mesaj de transmis, îmi place că în toată nebunia asta am libertatea să fiu eu, îmi place că, deşi port mereu tocuri, nu mă dor picioarele, fiindcă pot să stau pe scaun.

Foto: Prima TV

 – Cât de tare te-ai împrietenit cu prompterul? Dar cu partenerul tău de prezentare?

Dacă ar fi să aleg între prompter şi Alex, sigur l-as alege pe Alex! Ne înţelegem bine, ne distrăm când suntem împreună la pupitru. Uneori prompterul e în plus, alteori ne salvează când nu mai ştim ce urmează. E ideal aşa, oricum sunt mioapă. Cu toate lentilele din lume abia văd ce scrie acolo.

 

– Cum comentezi speculaţiile care s-au făcut despre tine vizavi de o relaţie amoroasă cu Şerban Huidu?

Dacă ştiam că asta e reţeta succesului, aş fi ajuns de mult aici. Aaa….nu! Staţi aşa! Dacă asta ar fi fost reţeta succesului, nu aş fi ajuns niciodată aici! Aşa era, mereu le încurc! Ce să comentez? Nu pot decât să mă amuz.

 

– Televiziunea înseamnă şi spectacol, marketing, strategii… Până unde ai merge de dragul imaginii?

Am venit până în Bucureşti şi dacă ar fi să merg mai departe, să zicem că aş merge până în America. Altfel, cred că sunt dovada clară că se poate face televiziune fără compromisuri şi circ. Într-adevar e nevoie şi de nebunie, dar o păstrez pentru emisiune.

 

– Ce sfaturi le-ai da unor tinere de 17 ani care vor să o apuce pe drumul ăsta?

Dacă o fac pentru bani, faimă şi iubiţi celebri, să se mai gândească o dată. Televiziunea se face din pasiune şi nu e treaba uşoară, chiar dacă din faţa televizorului aşa pare.

Foto: Prima TV

– Se poate trăi din dans în România?

Se poate. Cu condiţia să munceşti mult ca să ţii pasul.

 

– Ce ai făcut tu cu primii bani pe care i-ai câştigat?

Primii bani făcuţi din dans? I-am cheltuit! Probabil, ca o femeie responsabilă ce sunt, pe pantofi şi ţoale. Sincer nu-mi aduc aminte, nici acum nu ştiu exact ce fac cu ei. Oricum, mi-am dorit independenţă financiară de mică, când obişnuiam să duc gunoiul şi să spăl vase, pentru bani de ciocolată şi gumă Turbo.

 

– Cum te-ai adaptat la viaţa din Bucureşti? Şi cât de tare iţi lipseşte Clujul?

Dupa 5 ani, în ciuda faptului că nicăieri nu e ca acasă, nu aş mai putea renunţa la Bucureşti. Îmi place aici, se întâmplă lucruri. Îmi lipsesc totuşi prietenii şi familia din Cluj. Eu lor nu, că mă urmăresc la televizor!

 

– Ce obişnuiesti să faci dincolo de studioul “Cronicuţei”?

Momentan am renunţat la proiectele de dans, pentru că a fost nevoie să mă concentrez pe emisiune. E o provocare mare şi o responsabilitate şi mai mare, deci am de studiat, de învăţat şi de exersat. În rest, îmi ocup timpul cu scrisul (www.ioanapetric.com, pentru cine nu ştie), cu mersul la sala şi cu Marcel, pisoiul meu. Şi treburi casnice, evident.

 

– La ce te uiti, în general, la TV?

La Cronică. Şi mă uit cu cel mai critic ochi posibil. Şi la “Vocea României”, pentru că sunt fană Pavel Bartoş. În rest, la ce se nimereşte, cu condiţia să nu fie cu asistente şi scandal. De multe ori prefer totuşi să citesc.

 

– Care crezi că este cel mai romantic loc din Bucureşti?

Centrul Vechi, la 5 dimineaţa, când se golesc ultimele pahare, muzica se dă mai încet şi oamenii o iau încet spre casă. Da, sunt ironică!

 

– Apropo de romantism, eşti îndrăgostită? Ai o relaţie?

Sunt mereu îndrăgostită, dar nu am o relaţie, pentru că cel mai îndrăgostită sunt de libertatea mea la care nu mă văd încă dispusă să renunţ. Eh, ale tinereţii valuri… până apare Făt Frumos.

 

– Ce trebuie să facă un bărbat ca să-ţi atragă atenţia?

Să nu-mi dea atenţie. Nu trebuie, dar paradoxal, de multe ori ajută.

 

– Şi care este răsfăţul-suprem pentru tine?

8 ore de somn pe noapte sau un weekend la Cluj. Sau ambele. Sau, pur şi simplu, ciocolata.

Cătălina Matei