Iuliana Tudor: Somnul, dragostea şi oamenii din jur = frumuseţe

De: Nicoleta Nicolae / 10.08.2013, 09:00
Iuliana Tudor: Somnul, dragostea şi oamenii din jur = frumuseţe
Vara este un anotimp special pentru Iuliana. S-a născut vara, poate să facă multă mişcare în aer liber acum şi se bucură din plin de salate şi fructe în această perioadă. În plus, pentru vedeta TVR, vara înseamnă o scurtă vacanţă şi multe alte proiecte speciale.

– Vine vara, cum te pregăteşti pentru acest anotimp?
Sunt născută vara şi, recunosc, am o o sensibilitate anume pentru acest anotimp. Cei din jur îmi spun că sunt o fire solară şi că, dacă ar fi să asociez un anotimp tipului meu de personalitate, acesta ar fi vara!… Din punct de vedere personal, abia aştept să mă bucur de cât mai multe plimbări, pentru că Tudor, băieţelul meu mă „antrenează” cu multe ture de parc. Din punct de vedere profesional, pentru vară pregătim câteva ediţii speciale şi foarte multe evenimente desfăşurate în ţară, pe care le vom oferi cu drag telespectatorilor TVR1. Dacă mă întrebi despre partea de beauty (rânde!) – mă „omor” după englezisme – , ei bine, nu sunt o împătimită a bronzatului, nu merg la solar, iar la mare nu fac exces…

– Ai câteva reguli de frumuseţe pe care vrei să ni le împărtăşeşti?
Reţeta mea nu diferă de cea a multor femei. Puţină mişcare dimineaţa – dă un start pozitiv zilei şi îmi tonifică musculatura. Vara ne oferă un meniu bogat în posibilităţi de a prepara salate care mai de care mai răcoroase, deci, din acest punct de vedere silueta nu este în pericol. Iar dacă adăugăm muncă nenormată făcută cu pasiune, şi joaca cu bebe, rezultă un program mai eficient decât mult timp petrecut la sala de fitness.

– Care a fost cel mai frumos compliment primit pana acum?
Tudor mi-a spus… „Mami, o datA viaTA”… încercând să-mi explice că m-a văzut la televizor. Sunt doar câteva cuvinte, însă pentru mine sunt definiţia echilibrului din viaţa mea de acum. În rest, cei din jurul meu mă alintă şi îmi spun adesea că am înălţimea şi postura de model, iar la una dintre emisiuni, de curând, când am purtat o rochie mai scurtă decât de obicei, maestul Botgros m-a pus să-i promit că o să mai port rochii scurte pentru că îi place ce vede.

– Eşti dependentă de un anume produs cosmetic?
Singurele produse cosmetice pe care le folosesc des sunt cele care-mi asigură un machiaj de zi, cât mai natural şi cele pe care le folosesc pentru a mă demachia. În rest, recomand crema de gălbenele pe care eu o folosesc cu încredere pentru regenerarea pielii.

– Ce părere ai despre operaţiile estetice?
Te pot face să depăşeşti un complex pe care îl ai în legătură cu imaginea ta. Dacă se păstrează proporţiile potrivite specificului fiecăruia dintre noi, operaţiile estetice pot fi, mai ales de la o anumită vârstă, o alternativă pentru frumuseţea naturală. Din păcate, avem foarte multe exemple care au făcut exces cu acest tip de intervenţii chirurgicale. Nu sunt nici pro, nici contra…

– În ce condiţii ai apela la un astfel de ajutor?
Nu cred că aş apela curând la ele. Poate, cu timpul, o să-mi schimb acest punct de vedere. Dar am învăţat să mă simt bine în pielea mea, iar acest lucru este un câştig nebănuit. Când ajungi la un echilibru cu tine însăţi, nici nu te mai gândeşti la intervenţii de acest fel.

– Cum este viaţa de mamică?
Frumoasă, neaşteptată, uneori grea, plină de responsabilităţi şi de iubire.

– Ce a moştenit fiul tău de la tine? Ce înclinaţii are?
Tenacitatea, cred. Nu se lasă până nu îi iese un anumit lucru. Însă face asta într-un mod frumos, fără să devină plâgăcios. Mi-ar plăcea să-mi moştenească această trăsătură de caracter. Înclinaţii?! Deocamdată e prea mic ca să ne dăm seama… sper să aibă atracţia mea pentru muzică, dar şi pasiunea soţului meu pentru cifre.

– Care sunt cei mai importanţi trei paşi pentru frumuseţe pe care îi respecţi cu sfinţenie?
Somnul, dragostea şi oamenii din jur!

– Ce planuri ai pentru această vară? Unde mergeţi în vacanţă?
La mare. La marea Egee. O să fie prima călătorie a lui Tudor cu avionul şi sunt curioasă cum o să reacţioneze. Aşa că, ne pregătim de mare şi de soare.

Nicoleta Nicolae

Foto: Constantin Ticu