John Woo face un film cu supereroi după o poveste de fondatorul Marvel Stan Lee publicată postum

De: Loredana Toma / 02.04.2021, 14:09
John Woo face un film cu supereroi după o poveste de fondatorul Marvel Stan Lee publicată postum

Regizorul John Woo va produce un film după o poveste creată, în 2016, de legendarul scriitor de benzi desenate american Stan Lee, fondatorul Marvel. Filmul va fi o adaptare după cărțile “Monkey Master”, pe care Lee și Sharad Devarajan le-au creat împreună. Deși create în 2016, cărțile au fost publicate abia după moartea lui Stan Lee.

Povestea îl are în centru pe arheologul newyorkez Li Yong, care descoperă o profeție veche despre Regele Maimuță. Ajunge în India, unde descoperă ceva ce îl transformă într-un supererou, Maestrul Maimuță.

Deocamdată, filmul este în producție și este foarte probabil ca Woo, cunoscut pentru pelicule de succes precum „Face-Off”, „Mission: Impossible 2” și „Red Cliff”, să preia bagheta de regizor.

„Maestrul Maimuță/ Monkey Master” este un erou unic

În 2016, la scurt timp după ce a terminat de scris povestea, Stan Lee a declarat că Monkey Master este un erou unic. “Am fost dintotdeauna fascinat de cultura chineză și de cea indiană, care sunt pline de filosofie și bogate în tradiții. Am creat numeroși eroi de pe alte planete și din alte galaxii și am scris povești cu supereroi de toate naționalitățile și din toate părțile lumii. Monkey Master este unic prin modul în care îmbină miturile pentru a crea un erou modern, care va încânta fanii cu abilitățile sale de luptător de arte marțiale și puteri de neoprit”, a spus Lee, potrivit The Hollywood Reporter.

Pe de altă parte, Regele Maimuță/ Monkey King este unul dintre personajele centrale ale romanului chinezesc din sec al 16-lea “Călătorie spre Vest“. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare personaje de film, în China fiind lansat anual câte un lungmetraj care îi este dedicat.

De cealaltă parte, John Woo a declarat că el “dintotdeauna și-a dorit să realizeze un film despre Monkey King, însă mereu a avut dificultăți în a găsi o abordare proaspătă, diferită și interesantă. Povestea pe care Stan Lee a creat-o este o versiune unică, iar filmul are personaje excelente, acțiune și aventură”, după cum a declarat regizorul.

Fiu al unor migranți evrei de origine română, Stan Lee a murit în noiembrie 2018, la vârsta de 95 de ani. Editor, producător și fondator al Editurii Marvel Comics, el a inițiat conceptele care au stat la baza unor personaje devenite între timp emblematice, precum Spider-Man (Omul-Păianjen), Hulk și Omul de Fier (Iron Man).

CITEȘTE ȘI:  Marvel Comics dezvăluie un nou erou gay “Captain America”

“Mutanții” vin la studiourile Marvel

Keanu Reeves ar putea juca într-un film Marvel dedicat

Foto: Profimedia Images