„Jungle Cruise” se află pe locul întâi și în box office-ul românesc de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 03.08.2021, 06:49
„Jungle Cruise” se află pe locul întâi și în box office-ul românesc de weekend

După ce noul film marca Disney, „Jungle Cruise”, o aventură plină de neprevăzut în sălbatica junglă amazoniană, a urcat săptămâna aceasta direct pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu 34,2 milioane de dolari, aceeași performanță o înregistrează și în cinematografele românești. Pelicula a avut în primul weekend de la lansare încasări de 713.315 lei.

Filmul inspirat din celebra atracție cu același nume din clasicele parcuri de distracții îi aduce pe marile ecrane pe Dwayne Johnson și Emily Blunt, în rolurile principale, într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi Arborele Vieții și a salva omenirea.

Aventura  începe cu morocănosul și spiritualul căpitan Frank Wolff (Dwayne Johnson) la cârma vasului La Quila – o vechitură plină de farmec – care, în mijlocul Primului Război Mondial, este angajat de hotărâta cercetătoare Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) pentru a o conduce în cele mai periculoase zone din Amazon.

Ea speră să rezolve misterul din spatele unui artefact tribal, o relicvă legendară care ar avea puterea de a schimba soarta omenirii, căutând să găsească Arborele Vieții. Lucrurile însă nu sunt deloc simple, mai ales că Frank este amenințat să fie scos din domeniu de către un tour operator rival – Nilo – care are și avantajul de a fi fost angajat de un prinț european pentru a face același traseu, având același scop final.

Pe locul doi în topul încasărilor se află animația „Luca” aflată pe primul loc în box office-ul românesc timp de două săptămâni consecutive de la lansare, cu încasări de 269.380 de lei. În atmosfera superbă a unui oraș de pe Riviera italiană, „Luca” este o poveste despre un băiat care are parte de o vară memorabilă, plină de înghețată, paste și călătorii nenumărate cu scooterul. Pe numele lui Luca, el împarte toate aceste aventuri cu noul său prieten, Alberto. Însă toată distracția este amenințată de posibilitatea dezvăluirii unui secret foarte bine păstrat: ambii băieți sunt, de fapt, monștri marini dintr-o altă lume aflată dincolo de suprafața apei.

Pe locul trei, ca și săptămâna trecută, rămâne „Furios și iute 9/ Fast & Furious 9”, cu încasări de 169.189 de lei. Filmul spune povestea lui Dom Toretto, care duce o viață liniștită alături de Letty și fiul său, micuțul Brian, cu toate că pericolul planează întotdeauna asupra orizontului lor pașnic. Acum însă, această amenințare îl va forța pe Dom să-și înfrunte greșelile trecutului, pentru a-i putea salva pe cei pe care îi iubește cel mai mult.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de “Wrath of Man – Furia unui om periculos”, de Guy Ritchie, cu Jason Statham în rolul principal, cu încasări de 138.151 lei, „Old: Prizonierii timpului‟ (122.600 lei), „Familia Crood: Vremuri noi‟ (118.136 lei), „Văduva neagră‟ (98.990 lei), „Space Jam: O nouă eră‟ (59.938lei) și „Scapă, dacă poți 2! Turneul campionilor‟ (55.650 lei).

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: „Jungle Cruise” a urcat direct pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în această săptămână