„Jurassic World: Dominion” se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Ana Obretin / 21.06.2022, 08:56
„Jurassic World: Dominion” se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Filmul „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion” se menține pe primul loc în box office-ul românesc, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 620.854,47 de lei. 

Deși a fost întâmpinat cu recenzii negative, cel de-al șaselea film din franciza „Jurassic World” a cucerit deja publicul la nivel mondial. Astfel, în America de Nord, a devenit abia al treilea film de la debutul pandemiei care a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari în weekendul de debut. Acțiunea filmului este situată la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc și vânează, în întreaga lume, alături de oameni. Actualul echilibru fragil va redesena viitorul, dar mai ales va stabili dacă omul poate rămâne în vârful lanțului trofic. Pelicula este regizată de Colin Trevorrow, iar din distribuție fac parte Daniella Pineda, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern.

Vezi trailerul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

ȘI poziția a doua în box office-ului românesc de weekend rămâne neschimbată, fiind ocupată de „Top Gun: Maverick”. Superproducția cu Tom Cruise a avut încasări de 413.253,20 de lei de vineri până duminică. După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell Maverick se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat. În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

„Lightyear”, filmul spin-off al francizei „Toy Story”, pe locul al treilea în box office-ul românesc, la premieră

Animația „Lightyear” completează povestea de fundal a lui Buzz Lightyear, un personaj principal din îndrăgita franciză „Toy Story” creată de Pixar. Filmul îi va urmări pe tânărul Buzz și echipa sa în timp ce navighează spre o planetă ostilă și se confruntă cu un rău care planează asupra galaxiei. Pelicula a avut încasări de 256.493 de lei în cinematografele românești, în primele trei zile de la lansare.

Vezi trailerul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Filmul pe care Putin îl va interzice: „Firebird” spune povestea de dragoste dintre doi militari gay din URSS

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de:  „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi (115.054 de lei), animația „Fabrica de vise/ Dreambuilders” (71.930 de lei),  „Băieții răi/ The Bad Guys”, de Pierre Perifel (50.674,80 de lei), „Înimă de foc: Neînfricata/ Fireheart” (39.388 de lei), „R.M.N.”, de Cristian Mungiu (36.731,50 de lei). „Focul viu/ Firestarter” (23.543,70 de lei) și de „Sonic the Hedgehog 2” (22.393,30 de lei).

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Foto: Profimedia Images