Kanye West a primit aprobare de la judecător pentru a-și schimba legal numele în Ye

De: Nicoleta Lepădatu / 19.10.2021, 16:30
Kanye West a primit aprobare de la judecător pentru a-și schimba legal numele în Ye

La mai puțin de două luni după ce a depus o petiție pentru a-și schimba numele din „motive personale”, judecătoarea de la Curtea Supremă din Los Angeles, Michelle Williams, a semnat oficial actul cu noul nume al lui Kanye West.

Kanye West a reușit să-și schimbe numele legal în Ye, datorită unui ordin de luni (18 octombrie) emis de o instanță de stat din California care a acordat aprobarea formală a noului nume scurt al vedetei.

Dincolo de cele menționate în cererea oficială, adică „motive personale”, nu au existat explicații suplimentare cu privire la schimbarea numelui artistului. Un avocat și reprezentanții oficiali ai rapperului au refuzat să facă orice fel de comentarii pe această temă.

Ye a fost folosit în mod obișnuit ca o versiune prescurtată a prenumelui Kanye West și a fost și numele celui de-al optulea album de studio al lui Kanye, care a debutat în iunie 2018 pe locul 1 pe Billboard 200.

Într-un interviu la scurt timp după lansarea albumului, el a spus că Ye reprezintă o referință la un termen biblic. Într-un tweet de mai târziu, artistul a scris „Cine sau ce este Kanye West fără ego? Doar Ye”.

Deși remarcabilă pentru că autorul cererii a fost Kanye West, aprobarea de luni a fost în mare parte o formalitate legală. Petițiile pentru schimbarea unui nume în California sunt rareori respinse, potrivit site-ului tribunalului din Los Angeles. Respingerile se întâmplă de obicei în cazurile în care o instanță stabilește că se dorește schimbare de nume pentru a ascunde fraude, când solicitantul vrea să scape de sub urmărirea penală sau în alte scopuri ilegale.

O cerință neobișnuită în aceste cazuri este cea care impune petiționarilor precum Kanye să-și publice propunerea de modificare a numelui într-un ziar, cu scopul de a permite oricui ar fi afectat de schimbare să se opună. Dosarele instanței arată că rapperul a publicat un astfel de anunț în The Daily Commerce, o publicație din Los Angeles, în patru numere diferite în cursul lunii septembrie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Kanye West solicită în justiție schimbarea numelui său legal în Ye

 

Tags: