Michael K. Williams, star al serialului „The Wire”, a fost găsit mort. Actorul avea 54 de ani

De: Ana Obretin / 07.09.2021, 09:07
Michael K. Williams, star al serialului

Actorul Michael K. Williams, cunoscut pentru rolul Omar Little din serialul „The Wire”, a fost găsit mort în apartamentul său din Brooklyn, New York, luni după-amiază. Artistul, cunoscut și pentru cicatricea de mari dimensiuni, rezultat al unei lupte între două bande rivale, pe care o avea pe față, avea 54 de ani.

Potrivit The New York Post, obiecte asociate consumului de droguri, precum și substanțe interzise în cantități mari au fost găsite în locuința actorului, sugerând o posibilă supradoză.

În viața personală, Michael K. Williams, care a interpretat mai multe personaje gay, inclusiv Omar Little, a militat pentru cauza LGBT și împotriva traficului de droguri, potrivit Variety. La câțiva ani după încheierea seriei „The Wire” (2002 – 2008), Michael K. Williams a dezvăluit că devenise dependent de cocaină și marijuana în timpul filmărilor. „Când mă gândesc la asta, nu știu cum am reușit să nu ajung într-un sac pentru cadavre (…) Am suferit de o criză majoră de identitate. Dar, când mă uit la personajele mele, trebuie să-mi exorcizez demonii, într-adevăr. În cele din urmă, m-am simțit mai confortabil în pielea lui Omar decât în a mea, asta este o problemă”, a spus actorul, care a apelat apoi la religie și la biserica baptistă pentru recuperarea sa.

Atunci când a fost lansat, în 2002, „The Wire” nu era atât de popular pe cât a devenit de-a lungul anilor. Seria își datorează succesul realismului cu care a fost descris Baltimore, unul dintre cele mai sărace orașe din Statele Unite. Fiecare sezon a tratat o temă diferită: droguri, politică, școală, mass-media etc. Este o serie politică care arată aproape ca un documentar. După ce a devenit un serial cult HBO, Michael K. Williams jucând un rol major, chipul său a devenit cunoscut la nivel internațional. Datorită interpretării sale remarcabile a gangsterului Omar Little, Michael K. Williams a reușit să obțină apoi roluri ample, ca cel din serialul „Boardwalk Empire”, de Martin Scorsese, sau cele din filme precum „Gone Baby Gone”, „Twelve years a slave”, „The Brooklyn Elite” și „Brooklyn Affairs”. Nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, Michael K. Williams era pe punctul de a se alătura distribuției filmului despre George Foreman, fost rival al lui Mohamed Ali.

CITEȘTE ȘI: A murit actorul Jean-Paul Belmondo

Sarah Harding, de la Girls Aloud, a murit la vârsta de 39 de ani

A murit actorul Ion Caramitru

Foto: Profimedia Images