Michelle Obama consideră că declarațiile lui Meghan Markle sunt “sfâșietoare”

De: Loredana Toma / 16.03.2021, 17:57
Michelle Obama consideră că declarațiile lui Meghan Markle sunt “sfâșietoare”

Michelle Obama, fostă primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, a declarat pentru NBC News că amintirile fostei actrițe americane Meghan Markle, în prezent soția prințului Harry al Marii Britanii, “trebuie să fie sfâșietoare”, după ce a urmărit interviul pe care aceasta l-a acordat vedetei TV Oprah Winfrey, pe 7 martie.

Markle a amintit, printre altele, în acel interviu despre o remarcă făcută de un membru al familiei regale britanice despre „cât de închisă ar putea să fie pielea primului copil al ei și al prințului Harry, Archie”, întrucât mama lui Meghan este de culoare.

„Cred că a fost sfâşietor să audă asta, probabil că a simţit ca şi cum propria sa familie gândea diferit despre ea”, a declarat Michelle Obama.

Michelle Obama:”Discriminarea  nu este un concept nou în această lume pentru oamenii de culoare”

Totodată, Michelle Obama a precizat că aceste discriminări nu sunt elemente noi pentru ea, dar că se roagă pentru iertare și speră că această situație să fie o lecție pentru toată lumea.

„Discriminarea  nu este un concept nou în această lume pentru oamenii de culoare, aşa că nu a fost chiar o surpriză să ascult ce a simţit şi să îi aud sentimentele exprimate. Cred în importanţa familiei. Mă rog pentru iertare şi vindecare pentru ei, astfel încât să poată folosi acest lucru ca un moment din care să avem cu toţii ceva de învăţat”, a mai spus Michelle Obama, potrivit Agerpres.

În interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, Markle, în vârstă de 39 de ani, şi soţul ei, de 36 de ani, au vorbit despre presiunea mediatică ce cu greu a putut fi suportată, despre rasism şi absenţa sprijinului din partea familiei regale.

Ca răspuns la declarațiile din interviu, Palatul Buckingham a precizat că întreaga familie regală este „întristată să afle cât de grei au fost aceşti ani pentru Harry şi Meghan” și că acuzațiile de rasism “vor fi luate foarte în serios și rezolvate în privat”. Totodată, în sprijinul acestui răspuns, fratele prințului Harry, prințul William, a declarat că “nimeni din familia regală nu este rasist”.

Meghan Markle, investigată pentru acuzații de rasism și intimidare

Pe de altă parte, potrivit postului CNN, reprezentanții Palatului Buckingham au angajat un cabinet de avocatură pentru a investiga și soluționa acuzațiile de rasism, umilire și intimidare care i-au fost aduse lui Meghan Markle de foști angajați ai ei. Potrivit presei britanice, doi funcţionari de rang înalt au precizat că ar fi fost intimidaţi de soţia prinţului Harry, iar un membru al personalului a acuzat-o că l-a ”umilit”.

CITEȘTE ȘI: Povestea interesantă din spatele scaunelor pe care au stat Meghan și Harry în interviul acordat lui Oprah

Biografia prințesei Diana revine în topul celor mai vândute cărți după interviul lui Harry și Meghan Markle

Interviul acordat de Harry și Meghan Markle, vizionat de peste 49 de milioane de persoane

Meghan Markle a dezvăluit, la „Oprah”, că a avut gânduri sinucigașe; ducesa și prințul Harry așteaptă o fetiță

Foto: Profimedia Images