“Montero”, al lui Lil Nas X, este cel mai difuzat cântec în Arabia Saudită, unde persoanele gay sunt pedepsite cu moartea

De: Loredana Toma / 14.04.2021, 15:55
“Montero”, al lui Lil Nas X, este cel mai difuzat cântec în Arabia Saudită, unde persoanele gay sunt pedepsite cu moartea

Cel mai nou single al rapperului Lil Nas X, “Montero (Call Me By Your Name)”, care a debutat direct pe poziția întâi în topul Billboard, a devenit cea mai ascultată melodie din Arabia Saudită, o țară în care faptul de a fi gay poate aduce pedeapsa cu moartea.

Piesa rapperului de 22 de ani, care și-a făcut publică orientarea homosexuală, a stârnit, încă de la lansare, mai multe controverse din cauza videoclipului care, în opinia unora, instigă, printre altele, la satanism. Cântecul a ajuns în fruntea clasamentului Apple din Arabia Saudită, unde homosexualitatea este considerată un act criminal, iar sexul în afara căsătoriei este ilegal, potrivit organizației pentru drepturile omului Human Dignity Trust.

Potrivit Unilad, mai mulți fani și-au exprimat părerea, online, cu privire la această situație, menționând că este posibil ca mulți dintre cei din Arabia Saudită să nu fi văzut încă videoclipul, ci doar să fi ascultat piesa la radio. Alții se întreabă dacă un concert susținut de Lil Nas X ar fi posibil în această țară fără ca rapperul să fie arestat. Pe de altă parte, unul dintre cei care au comentat pe această temă a menționat că, “dacă s-ar afla că el este gay, ar fi, cu siguranță, omorât cu pietre, iar oamenii ar fi fericiți cu acest lucru”.

“Montero” al lui Lil Nas X scos de pe platformele de streaming

Pe de altă parte, așa cum s-a întâmplat și cu hitul anterior semnat de Nas X “Old Town Road”, noul cântec ar fi fost scos de pe unele platforme de streaming muzical, precum Spotify din Marea Britanie, la scurt timp după debutul direct pe locul întâi în topul Billboard. Cel puțin asta susțin rapperul și casa sa de discuri, Columbia Records.

Fani din mai multe țări ai artistului ar fi trimis capturi de ecran dovedindu-i că melodia nu mai este disponibilă local, nici pe Apple Music și nici pe Spotify. Contrariat, artistul a transmis că melodia sa va fi disponibilă pe site-ul pentru adulți PornHub.

CITEȘTE ȘI: 

Lil Nas X jonglează seducător între rai și iad în noul clip SF al cântecului “Montero (Call Me By Your Name)”

Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X a doborât recordul de discuri de platină

Nike a obținut în justiție stoparea comercializării „pantofilor lui Satan”, promovați de Lil X Nas

Foto: Profimedia Images