Netflix a lansat trailerul unui documentar despre The Notorious B.I.G.

De: Loredana Toma / 17.02.2021, 08:48
Netflix a lansat trailerul unui documentar despre The Notorious B.I.G.

Netflix a lansat trailerul documentarului despre The Notorious B.I.G. “I Got A Story To Tell”, care urmărește povestea lui Biggie printr-o serie de interviuri și comentarii oferite de cei care au avut un rol relevant în viața sa. În documentar apar, printre alții, mama sa, Voletta Wallace, Sean ‘Diddy’ Combs si Faith Evans, care i-a fost soție.

Titlul producției este inspirat din piesele de pe albumul “Life After Death”, cel de-al doilea și ultimul de studio al artistului, lansat pe 25 martie 1997.

“Fiecare legendă are o poveste de început”

Voletta și Diddy au avut rolul de producători executivi ai documentarului, care are ca premisă ideea că “fiecare legendă are o poveste de început”. „Christopher Wallace, aka The Notorious B.I.G.,rămâne unul dintre simbolurile de seamă din  muzica hip-hop, cunoscut pentru felul său autentic și distinctiv și versurile autobiografice. Acest documentar celebrează viața sa prin intermediul unor înregistrări din culise și prin mărturii ale familiei și ale prietenilor apropiați”, potrivit Netflix.

Mama artistului a declarat  că “acesta este primul documentar concentrat pe viața și nu pe moartea lui Biggie. Este o rememorare a celui ce a fost și spune de unde a venit și arată  modul în care el ar fi vrut să rămână în amintirea oamenilor”. Filmul conține și imagini din concertele de-ale artistului și va avea lansarea pe platforma Netflix pe 1 martie.

Christopher George Latore Wallace (1972 – 1997), cunoscut după numele de scenă The Notorious B.I.G., Biggie Smalls sau simplu Biggie, este considerat unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile. Originar din New York, el s-a lansat la casa de discuri a lui Diddy Combs, Bad Boy Records, în 1993. În 1995, a primit premiul Billboard pentru cel mai bun rapper al anului. El a fost împușcat mortal la vârsta de 24 de ani, în Los Angeles, pe 9 martie 1997. Dosarul crimei a rămas nerezolvat, dar, de-a lungul anilor, au existat numeroase teorii. Una dintre acestea vorbește despre o puternică dispută între comunitățile hip-hop de pe coastele estică și vestică ale SUA, iar asasinarea lui Notorious ar fi fost o reacție la uciderea lui Tupak Shakur, în 1996, un alt caz de crimă care a rămas nerezolvat. Cu două albume lansate postum, Wallace a reușit vânzări de 28 de milioane de albume. Publicația Rolling Stone l-a numit unul dintre cei mai mari rapperi din istotie. În 2020, el a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame.

CITEȘTE ȘI: Netflix va produce propriul documentar despre Britney Spears

Metallica, Rage Against The Machine și Guns N’ Roses, parte din documentarul “Long Live Rock”

Documentare muzicale costisitoare și așteptate cu nerăbdare în 2021 

Alice Cooper și Slash sunt consilieri muzicali în documentarul “Rock Camp”

Foto: Profimedia Images