„No Time to Die”, cel mai recent film „James Bond”, încasări record la debutul pe piețele internaționale

De: Ana Obretin / 04.10.2021, 16:38

„No Time to Die”, cel mai recent film din franciza cu spioni britanică „James Bond”, a avut încasări record la debutul pe piețele internaționale, inclusiv în România.

Acesta a fost cel mai așteptat film din seria „James Bond”, iar, după o amânare de 18 luni provocată de pandemie, Daniel Craig își ia rămas bun de la rolul care i-a devenit a doua identitate în ultimii 16 ani.

Nu e vreme de murit/ No Time To Die” este al cincilea film din serie şi ultimul care îl are protagonist pe Daniel Craig, cel de-al șaptelea actor care-l joacă pe spionul britanic. Actorul a mai jucat în „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008), „Skyfall” (2012) şi „Spectre” (2015).

Noul film James Bond – primul titlu de la Hollywood din pandemie ce a depășit 119 milioane de dolari în weekendul de  debut în străinătate

Filmul a generat sâmbătă în  Marea Britanie și Irlanda încasări record de peste 11,4 milioane de dolari – cea mai mare sumă generată într-o singură zi pentru o parte a francizei. Noul film este așteptat să marcheze al treilea cel mai bun weekend pentru franciza Bond din punctul de vedere al încasărilor, estimarea fiind de 34,8 milioane de dolari, și al șaselea cel mai bun weekend in istoria tuturor lansărilor, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitorul român.

De asemenea, „No Time to Die” a doborât recorduri în sălile IMAX, stabilind cel mai bun weekend de deschidere pentru un film James Bond în 24 de țări, inclusiv Japonia, Hong Kong, Germania, Elveția, Suedia și Italia. În plus, a fost cea mai bună lansare din pandemie în 21 de piețe, inclusiv Marea Britanie, Hong Kong, Austria, Germania, Elveția, Danemarca și Norvegia.

În România, „No Time to Die” este deja un succes de box office. Filmul a intrat în cinematografe pe 30 septembrie și a avut încasări totale de 1.350.000 de lei în weekend.

Distribuţia este alcătuită din Daniel Craig, Jeffrey Wright, Rami Malek, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Ralph Fiennes şi Naomie Harris. Actriţele Ana de Armas şi Lashana Lynch debutează în franciză ca Paloma, agent CIA, respectiv Nomi, agent 007.

„No Time to Die/ Nu e vreme de murit” este distribuit în România de Forum Film.

CITEȘTE ȘI: Top 10 coloane sonore din filmele Bond (Video)

Daniel Craig a refuzat o avere pentru a-l interpreta pe James Bond

Pierce Brosnan a vorbit despre următorul James Bond: cine crede actorul că ar fi cel mai potrivit pentru rol

Foto: Profimedia Images